راهنمای خرید و آموزش پخت با پلوپز 20 کاره کاخلر

پلوپز با زودپز چه فرقی دارد؟

پلوپز ها و زودپز ها برای اهداف متفاوتی طراحی و تولیدشده اند اما بخاطر شباهت های ظاهری این دو دستگاه افراد زیادی را برای خرید این محصولات سردرگم می کند.

تفاوت ویژگی های پلوپز و زودپز

تنها شباهت بین پلوپز و زودپز استفاده این دستگاه ها از بخار برای پخت برنج است و از نظر کاربردی کاملا متفاوت هستند.

ویژگی های پلوپز

  • منبع گرمایش در پلوپز به صورت خارجی است.
  • در پلوپز ها قطعات اضافی مانند سبد بخارپز وجود دارد و همچنین دارای درب بالایی متصل به دستگاه هستند.
  • در پلوپز ها منبع گرمایش دستگاه برای گرم کردن مایع درون پلوپز عمل می کند و باعث تبخیر مایع می شود و به همین دلیل در مورد غذاهایی مانند برنج که برای آماده شدن نیاز به تبخیر مقدار زیادی از آب دارند این دستگاه مناسب تر خواهد بود.
  • در پلوپز های تک کاره موجود در بازار دستگاه فقط به منظور پخت غذاهایی مانند برنج استفاده می شوند اما در پلوپز دیجیتالی چند کاره به صورت چند منظوره برای پخت انواع غذا ها مورد استفاده قرار می گیرند اما سرعت پخت در این دستگاه ها مقداری کمتر است.

ویژگی های زودپز

در زودپز ها درب به صورت قفل و مهر و موم به طوری که مانع خروج بخار از دستگاه شود روی دستگاه قرار می گیرد.
در این حالت میزان فشار بخار داخل دستگاه حفظ می شود.
در دستگاه های زودپز سنسور فشاری وجود دارد که باعث مطلع کردن شما از فشار داخل دستگاه می شود.
زودپز ها برای پخت سریع تر غذاهایی که برای پخت سریع به فشار بخار بالایی نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرند.
به طور کلی در پلوپز چند کاره می توانید دسته متنوعی از انواع برنج ها را به بهترین شکل پخت کنید.
یک از ویژگی های پلوپز خاموش کردن اتومات دستگاه بعد از زمان تنظیم شده است که موجب صرفه جویی در مصرف برق نیز خواهد شد.
زودپز ها نیز سرعت پخت را برای شما افزایش می دهند و همچنین برای طبخ غذا نیاز به مایعات کمتری دارند. یکی از مزایای استفاده از زودپز از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در مواد غذایی است که دلیلش درجه حرارت بالای محفظه پخت و بالا رفتن دمای داخل محفظه بالاتر از دمای جوش آب در حالت عادی به دلیل بالارفتن فشار داخل محفظه است.
تصمیم گیری در مورد خرید هر یک از این دستگاه ها به نیاز شما،بودجه و… بستگی دارد که بعد از مطلع شدن از ویژگی ها و تفاوت های هر یک از دستگاه ها خواهید توانست تصمیم گیری کنید.
با بالا رفتن مشغله ها در عصر حاضر، بالابردن سرعت پخت غذا اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.اکثر مردم سعی می کنند از لوازم آشپزخانه ای که از سرعت بالایی برخوردار هستند و یا به صورت خودکار عمل می کنند استفاده کنند.
دو مورد از پر مصرف ترین و ضروری ترین این دستگاه ها زودپز ها و پلوپز های چند کاره هستند.
پلوپز چندکاره باتوجه به برنامه های پخت متنوع می تواند مورد مناسبی برای افرادی که فضای آشپزخانه کمتری دارند باشد.

پلوپز چند کاره
در نگاه اول پخت غذایی مانند برنج ممکن است کار ساده ای به نظر برسد،اما در زندگی های امروزی و افرادی که شاغل هستند این کار دشوار است و یا زمان کافی برای آشپزی را ندارند.
با توجه به برنامه های پخت متنوع در پلوپز چند کاره،این دستگاه می تواند در کمترین زمان ممکن بهترین غذای خانگی را در اختیار شما قرار دهد.
زودپز
زودپز های برقی امنیت بالایی دارند و در زمان و طبخ سریع غذا و همچنین در دستیابی به غذایی سالم می توانند یاری دهنده شما باشند.در صورتی که این نحوه پخت برای شما با اهمیت است،زودپز برقی گزینه مناسبی است،زیرا باعث حفظ عطر و طعم غذا شده و قابلیت از بین بردن میکروب های موجود در غذا را با دمایی بالاتر از نقطه جوش را داراست.
زودپز ها نیز مانند پلوپز ها در دو مدل تک کاره و چند کاره در بازار موجود هستند.

راهنمای خرید پلوپز

پر مصرف ترین ماده غذایی در سفره روزانه ایرانیان برنج است. طرز تهیه و طبخ برنج از موارد مهمی است که در طعم و عطر برنج نقش بسزایی دارد.
در زندگی امروزی برای افرادی که زمان کافی برای پخت برنج ندارند؛ پلوپز می تواند گزینه مناسبی باشد.
در ادامه به انواع پلوپز ها و ویژگی های یک پلوپز خوب و کار آمد می پردازیم.

انوع پلوپز
پلوپز ها یک از لوازم آشپزخانه ای هستند که برای تهیه سریع و ساده تر غذا به شما کمک خواهند کرد.
به کمک این وسیله خواهید توانست حالت های مختلف برنج و حتی در بعضی از مدل های موجود در بازار میتوانید به تهیه سایز غذا ها و خورشت ها بپردازید.
پلوپز ساده
پلوپز های ساده تنها برای انجام یک کار طراحی و تولید شده اند و جز نسخه های ابتدایی و استاندارد این محصول محسوب می شوند و دارای قابلیت های متعددی نیستند.در پلوپز های ساده امکان تنظیم زمان طولانی پخت و نوع پخت و… وجود ندارد.این پلوپز ها به دلیل کارایی ساده جز ارزان ترین مدل های پلوپز به حساب می آیند.
پلوپز چند کاره
تنها مزیت پلوپز چندکاره پخت برنج نیست بلکه توانایی تنظیم و برنامه ریزی برای تهیه انواع غذا ها در یک محصول را دارند.
این دستگاه می تواند در تهیه انواع خورشت،سوپ،پاستا،ته دیگ،ماست و …به شما کمک کند.
می توان بیان کرد که پلوپز چند کاره هم پلوپز است وهم آرام پز و هم می توان از ان به عنوان بخار پز استفاده کرد.می توان گفت پلوپز چند کاره همان مولتی کوکر است.
تفاوت پلوپز و مولتی کوکر در تعداد عملیات های پختی است که انجام می دهد و به همین منظور مولتی کوکر ها و پلوپز های چند کاره به نسبت پلوپز های ساده قیمت بالاتری دارند اما به لحاظ کارایی بالای پلوپز چند کاره این دستگاه ها ارزش خرید بالاتری دارند.

نکات مهم در خرید پلوپز

در تهیه و خرید هر محصولی باید به نکات مهمی که در مورد کارکرد و کارایی آن محصول و نوع و جنس آن کالا وجود دارد توجه داشت. در ادامه به این نکات در مورد خرید پلوپز می پردازیم.
کیفیت بدنه و دیگ پخت
کیفیت ساخت بدنه و دیگ داخلی دستگاه در انتخاب یک پلوپز خوب از اهمیت بالایی برخوردار است.
قابلمه داخلی دستگاه باید به نحوی تولید شده باشد که بعد از مدتی از استفاده آسیب نبیند و تفلون نچسب آن ضد خش و بدون خط خش باشد همچنین باید کیفیت تفلون ظرف به شکلی باشد که به راحتی شسته شود.
جنس بدنه دیگ استفاده شده در پلوپز معمولا از جنس آلومینیوم است و تفاوت آنها در نوع پوشش داخلی دیگ پخت است.یکی از پوشش های نچسب و باکیفیتی که برای دیگ پخت استفاده می شود پوشش سرامیکی است.
این پوشش ها با تاثیر نپذیرفتن از مواد قلیایی و اسیدی باعث می شود تا این مواد بر روی کیفیت و طعم غذا تاثیر منفی نگذارند.
درواقع آلومینیوم استفاده شده در ساخت دیگ پلوپز آلومینیوم آنودایز است که دارای خاصیت واکنش پذیری نیست.
آلومینیوم آنودایز،بر اثر فرایندی با تحت تاثیر قرار گرفتن توسط جریان الکتریکی و محلول اسیدی،دارای پوششی در سطح آلومینیوم می شود که این خاصیت باعث افزایش مقاومت دیگ پلوپز و واکنش پذیر نشدن آن خواهد شد.
حجم ظرف
یکی از نکات مهم در خرید پلوپز چندکاره تهیه آن بر اساس حجم و مقدار تهیه غذا برای تعداد نفرات متفاوت است.در صورتی که پلوپز را برای تعداد نفرات در یک مهمانی تهیه می کنید باید به دنبال مدل های با ظرفیت و حجم بالا باشید.
این جدول اطلاعات کافی در مورد حجم پلوپز های چند کاره برای تعداد نفرات مورد نظر را در اختیار شما قرار می دهد.

ظرفیت تعداد نفرات
3.6 لیتر 16 نفر
2.7 لیتر 12 نفر
1.8 لیتر 8 نفر
1 لیتر 4 نفر
600 میلی لیتر 2 نفر

 دارا بودن برنامه پخت متنوع و تنظیم دما و زمان
درصورتی که به دنبال پلوپز چند کاره می گردید در نظر داشته باشید که محصول انتخابی شما توانایی پخت چندین نوع غذا را دارا باشد همچنین در پنل کنترل این پلوپز ها امکان تنظیم دما و تنظیم زمان نیز امکان پذیر باشد.در مواردی از پلوپز ها امکان پخت تاخیری نیز وجود دارد که از مزیت های خاص این محصولات محسوب می شود.شما می توانید برنامه پخت خود را تا حداکثر زمان 24 ساعت تنظیم کرده و دستگاه پس این زمان به صورت خودکار عملیات پخت را آغاز خواهد کرد و در زمان اتمام پخت خاموش می شود.
قیمت
در پلوپز های چند کاره قیمت محصول بستگی به تعداد کارایی ها و برنامه های پلوپز و همچنین ظرفیت و حجم دیگ پلوپز دارد.

راهنمای پخت در پلوپز

برای تهیه انواع غذا در پلوپز چند کاره دو روش دارید.

  1. انتخاب مستقیم برنامه پخت از منو تنظیمات دستگاه به طور مثال برای انتخاب حالت تفت دادن گزینه (fry) را انتخاب کنید و سپس دکمه (start) را بزنید.
  2. دکمه ای به نام program در پلوپز وجود دارد که می توانید با فشردن آن حالت مختلف پخت و پز را از این طریق انتخاب کنید.

معنای کلمات در منو پلوپز 20 کاره کاخلر

Fast cook:پخت سریع Cook : پختن Multicook: پخت چندگانه
Milk porridge: شیربرنج Bake: کبابی کردن Stew: خورشت
Grain/bean:حبوبات Rice: برنج Soup:سوپ
Fry:سرخ کن بدون روغن Autoclean: تمیزکردن اتوماتیک Jam:مربا
Deep fry:سرخ کن غوطه ور در روغن Bread: نان Slow cook:آرام پز
Yogurt: ماست Steam:بخار پز Cake:کیک
Crispy rice:برنج ته دیگ دار Jelly:ژله

 
کاربرد عملکرد پخت تاخیری (Delay start) در پلوپز چند کاره
یکی از قابلیت های اساسی و مهم که برخی از پلوپز های چند کاره از آن بهره می برند؛ عملکرد پخت غذا با تاخیر زمانی است (Preset) یا (Delay start).
این قابلیت به معنای پخت تاخیری است و امکان تنظیم زمان روشن شدن و شروع به کار پلوپز چند کاره را به کاربر می دهد.
برای استفاده از عملکرد پخت تاخیری کافی است تا مواد غذایی مورد نظر خود را در داخل دیگ پخت ریخته و پس از آن برنامه پخت مورد نظر را انتخاب کنید سپس مدت زمان و درجه حرارت آن را تنظیم کرده و عملکردشروع پخت تاخیری را فعال کنید پس از آن مدت زمان شروع پخت را به طور دلخواه تنظیم نمایید.این عملکرد قابلیت تنظیم زمان تا 24 ساعت را دارا می باشد.

نکات مربوط به ایمنی و نگهداری پلوپز چند کاره
نکته: برای جلوگیری از آسیب ندیدن و بهبود عملکرد پلوپز موارد زیر را رعایت کنید.

  1. در صورتی که از پلوپز برای اولین بار استفاده می کنید.لازم است که سوپاپ بخار و دیگ را خارج کرده و شسته و خشک کنید و مجدد در جای اصلی خود قرار دهید و سپس از دستگاه استفاده کنید.
  2. هرگز از اشیای سخت برای برای شست و شوی دیگ پخت استفاده نکنید و حتما از اسفنج و مواد تمیز کننده استفاده کنید.پیشنهاد می شود که از کفگیر یا ملاقه پلاستیکی که همراه پلوپز عرضه شده استفاده کنید.
  3. از خیس شدن قسمت های الکتریکی دستگاه جلوگیری کنید؛خیس شدن بخش های الکتریکی پلوپز چند کاره مانند ترموستات،هیتر ، برد و … باعث آسیب به دستگاه خواهد شد.
  4. توجه داشته باشید که در هنگام قرار دادن دیگ پخت در داخل پلوپز هیچ شی خارجی در بین دیگ و صفحه گرم کننده قرار نداشته باشد.
  5. محل اتصال سیم به پلوپز باید همیشه خشک باشد؛در صورت خیس بودن محل اتصال سیم به پلوپز چندکاره خسارت زیادی را به پلوپز وارد خواهد کرد.
  6. در صورت وجود پارگی و سوختگی در سیم اتصال آن را تعویض کرده و هرگز از آن استفاده نکنید.

مشکلات پلوپز و حل مشکلات

روشن نشدن پلوپز
یکی از سوالات پر تکرار و مهم خریداران این محصول این است که چرا پلوپز برقی روشن نمی شود؟
این مشکل می تواند سه دلیل داشه باشد.در ابتدا باید پریز برقی را که دستگاه را به آن متصل کرده اید از نظر برق داشتن چک کنید؛ممکن است دوشاخه و یا کابل برق دستگاه نیز دارای مشکل باشد.
چرا پلوپز روشن نمیشه؟
پریز برق را از نظر برق داشتن برسی کنید برای این منظور می توانید از ولت متر استفاده کنید.در صورتی که مشکل از پریز نباشد سیم اتصال به دستگاه را به وسیله اهم متر مورد ازمایش قرار دهید.اگر مشکل از سیم اتصال نباشد و متوجه مشکل در دوشاخه دستگاه شدید آن را تعویض کنید.
دلیل روشن نشدن پلوپز
ممکن است اتصالات داخلی دستگاه مشکل داشته باشد. در این حالت باید پلوپز را از برق خارج کرده و صفحه زیر پلوپز را باز کنید سپس سالم بودن اتصالات پلوپز را برسی کنید. ممکن است سیم های زیر صفحه در اثر حرارت سوخته باشند در این حالت باید سیم های سوخته تعویض کنید.

تاریخچه پلو در ایران

روش پختن برنج به شیوه ای که اکنون مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین استفاده از کلمه پلو در بین ایرانیان،برای برنجی که پخته شده،از زمان صفویه مرسوم شده است. در دوران صفویه،برنج به عنوان یک غذای طبقه مرفه و اعیانی،در دربار سلاطین و پادشاهان،در کنار غذا های آن زمان قرار می گرفت. استفاده از عبارت (پلوخوری) به جای کلمه (مهمانی) از زمان های دور به ایرانی ها رسیده است؛دورانی که برنج غذای مخصوص مهمانی ها و ضیافت های بزرگان بود و ایرانی‌ها به جای اینکه بگویند به مهمانی میرویم،می‌گفتند: به پلوخوری می رویم.
پلو،از غذاهای محبوبی است که از قدیم الایام تا به حال از سفره‌ی ایرانی‌ها جدا نشده است و در کنار هر غذای خورشتی سرو می شود و با پیشرفت تکنولوژی روش های پخت این غذا نیز تغییر کرده است که یکی از روش های پخت برنج،استفاده از پلوپز چند کاره کاخلر است؛ در ادامه مطالب،به طرز پخت برنج به وسیله این محصول کاربردی و کارآمد می پردازیم.
از زمانی که برای تهیه برنج استفاده از پلوپز،زودپز وآرام پز رواج پیداکرده است،پختن برنج به سختی گذشته نیست و می توان در کمترین زمان ممکن همچنین تنظیم دستگاه برای پخت در زمان تنظیم شده (پخت تاخیری)به راحتی و با صرف کمترین انرژی یک پلو عالی پخت.
برای آشپز حرفه ای شدن کافیست همراه ما باشید،با پخت برنج در پلوپز چند کاره کاخلر
هر کدام از انواع  پلوها با روشی متفاوت پخت می شود.
برنج آبکش، برنج دم شده، برنج قهوه ای ،برنج کته و برنج زعفرانی و …ازانواع پلو های محبوب ما ایرانی ها هستند.

طرز تهیه برنج با پلوپز چند کاره کاخلر

  1. یک ساعت قبل از پخت، برنج را با کمی نمک در آب خیس کنید.
  2. بعد از گذشت یک ساعت از خیس کردن برنج،آب آن را خالی کرده و برنج را داخل دیگ پلوپز میریزیم.
  3. نمک و روغن و آب را به مقدار کافی درون دیگ پلوپز بریزید.

به طور مثال:(برای 2 پیمانه برنج 4 پیمانه آب کافی‌ است)

  1. پلوپز را به برق متصل کنید و برای انتخاب برنامه پخت برنج،با لمس دکمه menu و با استفاده از کلید های جهت دار روی پنل کنترل دیجیتال برنامه پخت برنج ((Rice را انتخاب کنید.

)دما و زمان برای پخت در این دستگاه،به صورت پیشفرض تنظیم شده است.برای تغییر هر کدام از گزینه ها بجز پخت سریع،برنج و حبوبات می توانید؛با انتخاب نوع غذا و تنظیم دکمه Timer دما و زمان مورد نظر را انتخاب کنید.)

  1. برنج را چند بار هم بزنید و سعی کنید برای هم زدن برنج در دیگ پلوپز،از قاشق چوبی یا قاشق مخصوص پلوپز استفاده کنید.
  2. بعد از انتخاب گزینه برنج،با زدن دکمه start پخت شروع می شود.
  3. بعد از مدت زمان 25 دقیقه پلوی شما آماده خواهد شد.
  4. در صورت پخت برنج به صورت آبکش،در هنگام آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید؛زیرا که باعث شوک به برنج و جلوگیری از ادامه قد کشیدن برنج خواهد شد.

در این دستگاه،عملیات گرم نگه داشتن غذا،بعد از عملیات پخت به صورت پیشفرض فعال است.
این جدول،به شما کمک خواهد کرد تا یک پلو یک دست و سفید تهیه کنید.

مقدار آب به ازای هر پیمانه برنج نوع برنج
1 و 1/4 پیمانه برنج نیم دانه
1 و 1/2 پیمانه برنج ایرانی دانه متوسط
1 و 3/4 پیمانه برنج دانه بلند ایرانی
2 و 1/4 پیمانه برنج قهوه‌ای

نکات مهم :

  1. به دلیل این که زمان پخت در هر نوع از برنج تفاوت دارد،زمان خیس کردن آن در آب نیز متفاوت خواهد بود.برنج‌هایی که مدت زمان پخت آن کمتر است، نیاز به خیس خوردن کمتری دارد.

به طور مثال:برنج نیم دانه باید به مدت 15 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.برای برنج ایرانی دانه بلند، باید حداقل به مدت یک ساعت برنج خیس بخورد.

  1. برای هر پیمانه برنج،به مقدار 2 پیمانه آب اضافه کنید.درزمان پخت در صورتی که آب برنج بخار شده باشد و برنج شما هنوز به پخت مورد نظر نرسیده باشد، مقدار کمی آب به دیگ پخت اضافه کنید.
  2. اگر برنج شما شفته شده است،به این معنی است که مقدار آب بیشتری برای پخت درون دیگ پلوپز ریخته‌ شده است؛سعی کنید برای دفعات بعد این مقدار را کاهش دهید.
  3. اگر می‌خواهید برنج شما عطر خود را رها کند،یک حبه قند در زمان پخت به برنج اضافه کنید.

دلیل سوختن برنج در پلوپز
یکی از دلایل سوختن برنج در داخل پلوپز کافی نبودن مقدار آب در دستگاه است. همیشه میزان آب در دستگاه را متناسب با مقدار و حتی نوع برنج استفاده شده بسنجید.
از دیگر دلایل سوختن برنج در پلوپز مشکل در برد اصلی پلوپز است که برای حل مشکل و یا تعویض آن باید به مرکز خدمات برند پلوپز خود مراجعه فرمایید.
در برخی از موارد دلیل سوختن برنج میتواند تنظیم نبودن و یا مشکل در ترموستات پلوپز شما باشد.

منو برنامه های پلوپز دیجیتال کاخلر

برنامه پخت پلو و ته دیگ طلایی با پلوپز20کاره کاخلر
 
وظیفه اصلی اولین پلوپز های ساخته شده فقط پخت انواع پلو بوده است. اما با پیشرفت روز افزون تکنولوژی پلوپز های چند کاره می توانند با برنامه زیری برای پخت یک غذای خاص این کار را به خوبی انجام دهند اما همچنان بیشترین استفاده ای که از این وسیله میشود پختن برنج است.
زمان مطلوب پخت برنج در پلوپز دیجیتال 20 کاره کاخلر 25 دقیقه درنظر گرفته شده است.
باید در نظر داشت که مدت زمانی که برای پخت برنج در منو پلوپز انتخاب میشود کمتر از 5 دقیقه و بیشتر از 4 ساعت نباشد.
در منو پلوپز چند کاره کاخلر برای پخت برنج بدون ته دیگ باید گزینه Rice(برنج)را انتخاب کنید و برای ته دیگ دار شدن پلو شما می توانید گزینه crispy rice را انتخاب کنید که با انتخاب این گزینه پلوپز 20کاره کاخلر زمان لازم برای پخت ته دیگ را یک ساعت و سی دقیقه در نظر خواهد گرفت.
قابلیت پخت ته دیگ در پلوپز چند کاره
ته دیگ از غذا های مورد علاقه ما ایرانی هاست به همین منظور بهتر است به سراغ پلوپز های چند کاره ایرانی بروید زیرا برنامه تهیه در این پلوپز ها باعث برشته تر شدن و خوش طعم تر شدن ته دیگ شما خواهد شد.
طرز تهیه انواع ته دیگ در پلوپز دیجیتال
از پرطرفدارترین برنامه‌های پخت در منو پلوپز چند کاره تهیه‌ی ته دیگ است.برای تهیه ته دیگ کافی است تا مواد اولیه‌ی لازم برای درست کردن ته دیگ را آماده کنید و درمرحله‌ی آبکش کردن برنج، مواد ته دیگ را در کف قابلمه‌ی پلوپز بریزید و برنج را روی آن اضافه کنید.بهترین گزینه برای تهیه یک ته دیگ خوش رنگ و خوش فرم استفاده از پلوپز چند کاره کاخلر است.

  1. طرز تهیه ته دیگ طلایی
  2. برای تهیه‌ی یک ته دیگ طلایی رنگ؛ابتدا،مقداری ماست چکیده را با تخم مرغ مخلوط کنید و سپس مقداری زعفران دم کرده و نمک به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه کنید.
  3. برای طلایی و برشته شدن ته دیگ، باید حتماً به میزان کافی در دیگ پلوپز روغن بریزید. ته دیگ،خاصیت جذب روغن بالایی دارد و در زمان برشته شدن، روغن زیادی را جذب می کند. اگر به میزان کافی در قابلمه روغن نریزید؛ در زمان برشته شدن ته دیگ، روغن کم خواهد شد.برای تهیه ته دیگ با نان می توانید مقداری زعفران را که از قبل دم کرده اید؛بر روی نان بمالید و نان را کف دیگ پخت قرار دهید.
  4. راحت ‌ترین و سریع‌ترین راه برای درست کردن ته دیگ،استفاده از نان به عنوان ته دیگ است.ته دیگ نان را برای انواع پلو و برنج ساده می توانید استفاده کنید. ته دیگ نان لواش،یکی از پر طرفدار ترین ته دیگ ها در سفره ایرانی ها است.

غذای ملی ایرانیان

در دوران گذشته قورمه سبزی غذایی مخصوص فصل بهار و تابستان بوده است؛ (به دلیل وجود سبزیجات فراوان در فصل بهار و تابستان این غذا را فقط در این فصل ها طبخ می‌کردند و مانند امروز غذایی برای تمام فصول نبود.
قورمه سبزی از ترکیب دو کلمه قورمه و سبزی تشکیل شده است. قورمه در زبان ترکی به معنی گوشت خردشده است، اما در آشپزی،روش پختی است که برای نگهداری طولانی مدت گوشت به کار می رود و ابداع عشایر است.
عشایر ساکن در ایران برای اینکه بتوانند گوشت را تا یکسال بعد نیز مصرف کنند آن را در چربی خود گوشت سرخ می‌کردند و پس از آن در کوزه یا مشکی می‌ریختند و در ‌اصطلاح گوشت را قورمه می‌کردند. قورمه به‌تنهایی هم غذایی لذیذی است، اما در فصل‌های مختلف سال با مواد غذایی دیگری ترکیب می‌شده تا طعم‌های جدیدی را به وجود آورد؛و در نهایت از ترکیب گوشت قورمه شده که کمی هم خشک شده است، با سبزیجات تازه و آب و لوبیا یکی از پرطرفدار ترین طعم های دنیا را به وجود آورده است.
بیشتر مردم پلوپز را به چشم وسیله ای برای پخت برنج می بینند؛حال آنکه پلوپز دیجیتالی کاخلر با قابلیت های زیادی که دارد توانایی پخت اکثر غذا ها را نیز داراست.
یک از پر طرفدار ترین غذاهای ایرانی،طرز تهیه خورش قورمه سبزی در پلوپز می باشد.
با انتخاب گزینه(stew)در پلوپز می توانید به راحتی انواع خورشت ها را تهیه کنید.
برای تهیه قورمه سبزی مجلسی،در پلوپز دیجیتالی کاخلر با ما همراه باشید.
در پلوپزهای چندکاره دیجیتالی گزینه های مختلفی وجود دارد که کافیست درباره عملکرد آنها بیشتربدانید.برای طرزتهیه خورش قورمه سبزی در پلوپز کاخلر چند برنامه وجود دارد.به طور مثال؛برای سرخ کردن سبزی و گوشت باید از گزینه(FRY) استفاده کنید.
بعد از تفت دادن کامل مواد،حال گزینه STEW را انتخاب می کنیم.اگر خورشت قورمه سبزی مجلسی که به صورت کامل جا افتاده باشد را مد نظر دارید،گزینه SLOW COOK را برای پخت قورمه سبزی انتخاب کنیدبرای انجام تمام مراحل پخت خورشت قورمه سبزی با یک گزینه MULTI COOK را انتخاب کنید.با انتخاب این گزینه می توانید از تفت دادن پیاز تا زمان سرو قورمه سبزی را با پلوپز دیجیتالی کاخلر به خوبی انجام دهید.در ادامه مطلب در مورد توضیحات بیشتر مراحل طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی پرداخته ایم.
مواد لازم برای پخت قورمه سبزی مجلسی

مواد لازم مقدار مواد
گوشت خورشتی 300 گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی 6 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
سبزی خورشتی 500 گرم
لیمو عمانی 3 عدد
روغن مایع به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

(مواد مورد نیاز در جدول بالا برای 4 نفر مناسب می باشد.در صورت بیشتر بودن تعداد نفرات مواد لازم را به نسبت افزایش دهید.)
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی به وسیله پلوپز دیجیتالی 20کاره کاخلر
قبل از شروع به کار:لوبیا قرمز را به مدت 8تا 12 ساعت در آب سرد بخیسانید تا نفخ لوبیاخارج شود؛این کار همچنین باعث می شود زمان پخت خورش قورمه سبزی مجلسی شما کاهش یابد. در ادامه با آموزش پخت قورمه سبزی مجلسی توسط پلوپز20 کاره کاخلر همراه باشید.

  1. ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
  2. پیاز نگینی را درون دیگ پلوپز بریزید و بعد از اضافه کردن روغن گزینه FRY را انتخاب کنید.

(با گزینه Fry می توانید گوشت و سبزی را نیز سرخ کنید.)

  1. بعد از سرخ شدن کامل پیاز،تکه های گوشت را به دیگ پلوپز اضافه کنید.
  2. به مواد،فلفل و زردچوبه به مقدار کافی اضافه کنید.
  3. درمرحله بعد سبزی سرخ شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مجددا تفت بخورد.
  4. لیمو امانی را به وسیله چاقو سوراخ کرده و به همراه لوبیا به مواد داخل دیگ پلوپز اضافه کنید.
  5. به صورت دلخواه می توانید برای خوش طعم شدن خورشت قورمه سبزی به مواد رب انار اضافه کنید.
  6. بعد از سرخ شدن کامل و کافی مواد مقداری آب جوش به دیگ اضافه کرده و گزینه STEW را انتخاب کنید.
  7. با انتخاب کردن این گزینه دما و تایمر لازم برای پخت خورشت به صورت پیش فرض تنظیم می‌شود.
  8. بعد از تمام شدن زمان پخت مورد نظرتان نمک،و سایر طعم دهنده ها را به خورشت اضافه کنید.

توجه داشته باشید؛مقدار آب خورشت قورمه سبزی نباید بیشتر از 4 لیوان باشد چون در پلوپز دیجیتالی 20 کاره کاخلر تبخیر آب کمتری وجود دارد.

طرز تهیه لوبیا پلو با پلوپز

 

مواد لازم
برنج ایرانی
زعفران
لوبیا چشم‌ بلبلی
نمک، فلفل
گوشت چرخ‌کرده
پیاز

پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در ظرفی سرخ کنید؛تا به رنگ عسلی درآید،سپس گوشت چرخ‌کرده را به همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید؛و بعد از آن که به طور کامل سرخ شدند مواد آماده شده را کنار بگذارید.لوبیا را در قابلمه جدا بپزید،آب لوبیا را به برنج اضافه نکنید؛زیرا باعث تیره شدن رنگ برنج خواهد شد.برنج را در دیگ پلوپز بریزید و دکمه شروع را بزنید تا پخت آغاز شود.بعد از گذشت 30 دقیقه از پخت،برنج،لوبیا و باقی مواد را به همراه زعفران به برنج اضافه کنید و در پلوپز را ببندید تا ادامه پخت را ادامه دهد.

برنامه تهیه ماست با پلوپز چند کاره کاخلر

درواقع ماست از تخمیر شیر توسط باکتری بنام لاکتوباسیلوس بدست می آید.
با توجه به نظر مورخان استفاده از ماست در ایران به 500 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد.
با پلوپز20 کاره کاخلر شما خواهید توانست به سادگی یک ماست خانگی سالم تهیه کنید.برای تهیه ماست به وسیله پلوپزدیجیتالی کاخلر باید به منو تنظیمات رفته و گزینه Yogurt(ماست)را انتخاب کنید.زمان پیشفرض برای آماده شدن ماست در این پلوپز 8 ساعت در نظر گرفته شده است. توجه داشته باشید که زمان مورد نظر انتخابی شما برای تهیه ماست نباید کمتر از ده دقیقه و بیشتر از 12 ساعت باشد.
تهیه ماست،با پلوپز چند کاره کاخلر
برای تهیه ماست،در پلوپز باید از شیر تازه استفاده کنید.به ‌ازای هر یک لیتر شیر،3 قاشق غذاخوری ماست نیاز دارید.
ابتدا ماست را در ظرفی جدا هم بزنید،تا به طور کامل یکنواخت شود،سپس مقدار کمی شیر به ماست اضافه می‌کنیم تا مقداری رقیق‌تر شود.در این روش نیازی به جوشاندن شیر پیش از آغاز عملیات نیست،شیر را درون دستگاه می‌ریزیم و مایه آماده شده ماست را به آن اضافه می کنیم،سپس مایه ماست و شیر را کمی هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند.
پس از آن با استفاده از دکمه (Menu) عملکرد Yogur)/ماست(را انتخاب کنید و دکمه شروع (Start) را بزنید.

پخت کیک بدون فر

برنامه پخت کیک به وسیله پلوپز دیجیتالی کاخلر

منشا کیک در واقع از قاره اروپا آغاز شد.
براساس دیدگاه باستان شناسان این نوع خوراکی از دوران باستان وجود داشته است و به یک قطعه کوچک و مسطح خمیر پخته نیز کیک میگفتند.اما کیک هایی با ویژگی های شیرین بودن،سبک بودن و بافت اسفنجی از اواسط قرن هجدهم به وجود آمده است.
اکنون شما به وسیله دستگاه پلوپزچند کاره کاخلر می توانید یک کیک خانگی عالی تهیه کنید.
برای پخت کیک در منو دستگاه گزینه cake(کیک) را انتخاب کنید و کلید شروع را بزنید.
مدت زمان پیشفرض برای پخت کیک 50 دقیقه تعریف شده است.
در نظر داشته باشید مدت زمانی که برای پخت کیک در این دستگاه تنظیم می کنید نباید کمتر از 10 دقیقه و یا بیشتر از 8 ساعت باشد.

چگونه در پلوپز چند کاره کاخلر کیک بپزیم؟

در منو دیجیتال پلوپز چندکاره کاخلر،گزینه ای برای برای کیک ((cakeوجود دارد که می توانید با انتخاب این گزینه برنامه پخت کیک را فعال کنید.
برای گرمایش قبل از پخت کیک باید درب پلوپز را به مدت 15 دقیقه بدون قابلمه ببندید تا المنت گرم شود.
در پلوپز دیجیتال کاخلر که درب به دستگاه متصل است نیازی به دمکنی نیست.
به مدت 40 دقیقه از بازکردن درب پلوپز در هنگام پخت اجتناب کنید تا کیک به خوبی پخته شود سپس با خلال دندان پخته شدن کیک را چک کنید.
بعد از اتمام زمان پخت به مدت ده دقیقه اجازه دهید تا کیک سرد شود سپس آن را از دیگ پلوپز چند کاره خارج کنید.
برای جلوگیری از ته گرفتن کیک از کاغذ روغنی استفاده کنید.
آموزش پخت کیک در پلوپز دیجیتالی کاخلر
مواد لازم برای تهیه کیک در پلوپز

مقدار مواد مواد لازم
۱۸۰ گرم آرد
۱۵۰ گرم شکر
۵ عدد تخم مرغ
۱۲۰ گرم کره
۳۶ گرم شیر
۱پنس نمک
۱ ق غذا خوری زعفران دم کرده
۱ق چای خوری سرخالی پودر هل
نوک ق چای خوری وانیل
۱ ق چای پوست لیموترش رنده شده
۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر

طرز تهیه کیک ساده در پلوپز دیجیتالی کاخلر
تخم مرغ و کره را به مدت 30دقیقه قبل از شروع به کار بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.
شیر را نیز به مدت 5دقیقه قبل در دمای محیط قرار دهید.
دیگ پلوپز را با روغن چرب کنید.
آرد،بیکینگ پودر،نمک و پودر هل را با یکدیگر مخلوط و سپس الک کنید.
تخم مرغ،شکر و وانیل را باهم مخلوط کنید و به وسیله همزن بزنید تا کرمی رنگ شود.
زعفران دم شده را به مخلوط اضافه کنید.
پوست لیمو را نیز رنده کرده و با مواد مخلوط کنید.
در این مرحله ترکیب آرد را به مواد اضافه کرده و به وسیله لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید.
کره و یا مخلوط روغن با کره را بطوریکه داغ نشوند ذوب کنید و شیر و کره و روغن را مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
نکته:  هم زدن زیاد مواد باعث کم شدن مایه کیک شده و کیک پف نخواهد کرد.
پخت کیک در پلوپز
مواد کیک را داخل دیگ پلوپز بریزید و پلوپز دیجیتال را روشن کنید.در پلوپز را ببندید و برنامه پخت کیک را انتخاب کنید.
سپس دکمه شروع را زده و اجازه دهید تا کیک حدود ۴۰ دقیقه بپزد.
پلوپز به صورت خودکار بعد از تمام شدن زمان پخت چشمک خواهد زد.
پلوپز20 کاره کاخلر را از پریز بکشید؛در آن را باز کرده و دیگ را بیرون بیاورید.
مدتی صبر کنید تا داغی کیک کم شود سپس کیک را خارج کرده و بگذارید تا خنک شود.
کیک شما آماده است؛نوش جان

برنامه پخت تهیه مربا با پلوپز20 کاره کاخلر

کلمه مربا یا مارمالاد از کجا آمده است؟
مارمالاد در واقع ریشه کلمه پرتغالی marmelada به معنی مربای مارملو است که به زبان اسپانیایی ترجمه شده است.
این کلمه (melmelon) در نوشته های یونان باستان نیز به چشم میخورد و به معنی سیب عسلی است چون اولین مربا را از میوه به و سیب پخته شده به همراه عسل تهیه می کردند.
برای تهیه مربا به وسیله پلوپز دیجیتال کاخلر در منو تنظیمات حالت Jam(مربا) را انتخاب کنید.
زمان پخت پیشفرض برای پخت مربا در پلوپر 20 کاره کاخلر 35 دقیقه است.
در نظر داشته باشید زمان انتخابی شما نباید کمتر از 5 دقیقه و بیشتر از دو ساعت باشد.

مواد لازم برای تهیه مربا به

مواد لازم مقدار مواد
میوه به ۱ کیلوگرم
 شکر ۱ کیلوگرم
آب ۸ لیوان
آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذاخوری

آماده کردن و شستن میوه

  1. در مرحله اول به ها را کاملا می شوییم؛ پس از آن،بنا به سلیقه میتوانید میوه را پوست بگیرید و سپس در اندازه دلخواه خرد کنید.
  2. تکه های میوه را داخل دیگ پلوپز چند کاره کاخلر ریخته و آب را به دیگ پخت اضافه کنید.

(مقدار آب اضافه شده نباید بیش از حد باشد زیرا در داخل پلوپز مقدار تبخیر آب بسیار پایین است و ممکن است مربای رقیقی داشته باشید.میزان سطح آب به اندازه پوشاندن روی سطح میوه ها کافی است.)

  1. به نسبت مقدار میوه استفاده شده برای مربا،شکر به دیگ پلوپز اضافه کنید.(میزان شکر،درصورت علاقه به شیرینی کم می تواند به صورت دلخواه باشد.)
  2. بنا به سلیقه می توانید برای طعم دار کردن مربا از،هل و یا چوب دارچین یا زعفران دم کرده استفاده کنید.
  3. دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش به مواد اضافه کنید.
  4. به منو تنظیمات پلوپز20 کاره کاخلر رفته آن را برای پخت مربا((Jamتنظیم کرده و مدت زمان و دما مورد نظر برای پخت مربا را انتخاب می کنیم سپس دکمه start را انتخاب کرده تا پخت آغاز شود.
  5. در پایان کار مربا را داخل ظرف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

برنامه پخت سوپ با پلوپز چند کاره کاخلر

اولین دستور پخت سوپ کشف شده مربوط می شود به 6000 سال قبل از میلاد مسیح و خاستگاه آن سرزمین های سومر باستان بوده است.این سوپ شامل ترکیباتی از قبیل سبزیجات و گوشت بوده است.
برای تهیه سوپ به وسیله پلوپز چند کاره کاخلر می بایست از منو تنظیمات دستگاه را روی حالت Soup(سوپ) قرار دهید.
مدت زمان پیشفرض پلوپز دیجیتال کاخلر برای پخت سوپ یک ساعت در نظر گرفته شده است.
در نظر داشته باشید که مدت زمانی که برای پخت سوپ انتخاب میکنید نباید کمتر از ده دقیقه و بیشتر از 8 ساعت باشد.
برنامه پخت غلات و حبوبات به وسیله پلوپز دیجیتال کاخلر
غلات و حبوبات جز منابع مهم غذایی در سرتاسر جهان قلمداد می شوند. غلات حاوی منابع غنی کربوهیدرات هستند و حبوبات نیز دارای پروتئین و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن هستند. همچنین حبوبات دارای ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین c و ویتامین Aهستند.
برای پخت حبوبات به وسیله پلوپز 20 کاره کاخلر می بایست در منو تنظیمات گزینه Grain/been(حبوبات) را انتخاب کنید.
زمان پیشفرض برای پخت حبوبات در پلوپز چند کاره کاخلر 40 دقیقه است.
درنظر داشته باشید که زمانی که برای پخت حبوبات انتخاب می کنید نباید کمتر از 5 دقیقه و بیشتر از 4 ساعت باشد.
طرز تهیه سوپ جو
 

مواد لازم برای ۴ نفر
جو پوست کنده ۱ پیمانه متوسط
سینه مرغ نصف یک سینه کامل
هویج ۱ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
جعفری مقدار کمی برای تزیین
لیمو ترش ۱ عدد درشت
نمک،فلفل سیاه،زردچوبه و روغن مایع به میزان کافی

 
چند ساعت قبل از پخت سوپ جو را در آب خیس کنید (در صورتی که از جو پرک استفاده می کنید نیازی به خیس کردن نیست.)
سپس مرغ را به همراه یک پیاز به همراه مقداری ادویه داخل دیگ پخت ریخته و در منو تنظیمات گزینه (stew) را بزنید تا مرغ به طور کامل پخته شود.(برای ازبین رفتن کامل بوی زهم مرغ ابتدا یکبار مرغ را به مدت چند دقیقه در اب بجوشانید و آب آن را بریزید و سپس برای پخت کامل اقدام کنید.)
پس از پخت کامل مرغ آن را از دیگ خارج کرده و جو را به دیگ اضافه کنید و مجددا برنامه (stew) را اعمال کرده تا جو نیز به طور کامل پخته شود (برای جو پرک نیازی به پخت جداگانه جو نیست و فقط مرغ را به صورت کامل بپزید.)
مرغ را به صورت ریش ریش و یا نگینی خرد کنید .
پیاز و هویج را به صورت نگینی خرد کرده و در دیگ پخت بریزید و در منو برنامه ها گزینه (Fry) را انتخاب کرده و پیاز و هویج را به همراه ادویه های لازم مقداری در روغن تفت دهید.
در پایان تمامی مواد اعم از مرغ خرد شده و ریش ریش شده به همراه جو و یا جو پرک و پیاز و هویج تفت داده شده را به دیگ پخت اضافه کنید و از منو برنامه گزینه (soup) را انتخاب کنید و سپس گزینه startرا بزنید.
در 5 دقیقه پایانی پخت سوپ جعفری را خردکرده و در دیگ پخت بریزید.

برنامه سرخ کردن به وسیله پلوپز دیجیتال کاخلر

در تنظیمات منو پلوپز چند کاره کاخلر دو روش پخت قرار دارد.

  1. سرخ کردن به صورت رژیمی و با روغن کم

در این حالت باید تنظیمات پخت در منو پلوپز چند کاره کاخلر را در حالت Fry قرار دهید.مدت زمان پیشفرض برای این حالت از پخت 30 دقیقه تعریف شده است.

  1. سرخ کردن غوطه ور در روغن

در حالت سرخ کردن غوطه ور باید در منو دستگاه گزینه Deep Fry را انتخاب کنید.
مدت زمان پیشفرض برای پخت در این حالت 30 دقیقه در نظر گرفته شده است.

برنامه پخت نان با پلوپز 20کاره کاخلر

نان در رژیم غذایی مردم ایران و جهان جایگاه ویژه ای دارد و در دسته پر مصرف ترین ماده غذایی تولید شده از ارد غلات قرار دارد.
حال شما میتوانید به وسیله پلوپز 20 کاره کاخلر در خانه خود با ساده ترین روش نان بپزید.
برای پخت نان در پلوپز دیجیتالی کاخلر می بایست در منو تنظیمات گزینه Bread را انتخاب کنید.
مدت زمان پیشفرض برای پخت نان در این دستگاه 2 ساعت تنظیم شده است.
در نظر داشته باشید مدت زمان تنظیمی شما نباید کمتر از ده دقیقه و بیشتر از 6 ساعت باشد.

برنامه تهیه ژله با پلوپز دیجیتالی کاخلر

برای تهیه ژله با پلوپز چند کاره کاخلر باید تنظیمات دستگاه را در حالت Jelley(ژله)قرار دهید.مدت زمان پیشفرض برای تهیه ژله در دستگاه 6 ساعت در نظر گرفته شده است.توجه داشته باشید که زمان مورد نظر شما نباید کمتر از ده دقیقه و بیشتر از 8 ساعت باشد.

تنظیم برنامه بخارپز کردن با پلوپز20کاره کاخلر

از ویژگی هایی که کثر پلوپز ها دارا هستند بخار پز کردن مواد غذایی است؛که پلوپز دیجیتالی کاخلر نیز دارای این قابلیت مهم و کاربردی می باشد.برای بخارپز کردن مواد در پلوپز چند کاره کاخلر به منو دیجیتال رفته و گزینه steam(بخار)را انتخاب کنید.
زمان تنظیم شده برای بخارپز کردن مواد غذایی در این محصول 20 دقیقه در نظر گرفته شده است.
توجه داشته باشید که مدت زمان تنظیمی شما نباید کمتر از 5 دقیقه و بیشتر از دو ساعت باشد.

آموزش ته چین گوشت

ته چین گوشت با پلوپز چند کاره
مواد لازم برای ته چین گوشت

برنج 5پیمانه
تخم مرغ 2عدد
ماست پر چرب یا چکیده 1.5 پیمانه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
زرشک 4قاشق غذا خوری
پیاز متوسط 1 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
زردچوبه،دارچین،نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم سپس داخل دیگ پلوپز چند کاره مقداری روغن ریخته و از منو تنظیمات گزینه (Fry) را انتخاب کنید. حال پیاز های خرد شده را تفت داده و پس از آن گوشت و ادویه جات را به دیگ پخت اضافه می کنیم و کاملا تفت میدهیم(نمک را بعد از سرخ شدن کامل گوشت اضافه کنید)سپس سپس فلفل دلمه ای را به مخلوط اضافه کرده و پس از مدت کوتاهی زرشک را به مواد اضافه می کنیم.
برنجی را که از قبل خیسانده اید را در دیگ پلوپز بریزید و در منو برنامه ها گزینه (Rice) را انتخاب کنید.
( برنج ها را به صورت نیم پز آبکشی کنید.)
تخم مرغ ها را در ظرفی به طور کامل هم بزنید و پس از آن ماست و زعفران را به همراه نمک و فلفل سیاه به تخم مرغ ها اضافه کنید و کاملا مخلوط می کنیم تا مواد به صورت یکدست شود.
در داخل دیگ پخت پلوپز چند کاره روغن بریزید و نیمی از برنج ها را داخل دیگ ریخته پخت بریزید و سطح آن را صاف کنید؛حال مواد گوشتی را روی سطح برنج پهن کنید به طوری که مقداری از لبه دیگ پخت فاصله داشته باشد تا دو لایه برنج به یکدیگر بچسبد.
به منو برنامه ها رفته و گزینه (Crispy rice) را انتخاب کنید.پس از گذشت زمان تنظیم شده ته چین گوشت شما آماده است.

طرز تهیه خوراک لوبیا

از محبوب ترین غذا های فوری که در بین مردم دنیا رواج دارد خوراک لوبیا است. این خوراک یکی از پر مصرف ترین غذا های کنسرو شده نیز به شمار می رود. حال میتوانید به وسیله پلوپز چند کاره این خوراک لذیذ را در خانه تهیه کنید پس در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا

مواد لازم برای 4 نفر
لوبیا چیتی 2 لیوان
قارچ 6عدد بزرگ
پیاز 1عدد بزرگ
سیب زمینی 1 عدد بزرگ
سیر 2حبه
گوجه فرنگی 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه ،زرد چوبه و روغن به میزان لازم

ابتدا لوبیا چیتی ها را به مدت 6 ساعت خیس کنید و طی این مدت 2 مرتبه آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود.
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در دیگ پخت میریزیم از منو برنامه ها گزینه (Fry) را انتخاب کنید و پیاز ها را ابتدا مقداری داغ کرده و سپس روغن را به دیگ اضافه کنید و پیاز ها را تفت دهید تا طلایی شوند.
پیاز های سرخ شده را از دیگ پلوپز خارج کرده و در بشقابی میریزیم سپس سیر ها را نیز خرد کرده و در دیگ پخت به مقدار خیلی کم تفت داده و گوجه فرنگی های خرد شده را به سیر اضافه می کنیم.
گوجه فرنگی و سیر را به صورت کامل تفت دهید تا آب گوجه فرنگی بخار شود و پس از آن رب را به مواد اضافه کنید.
حال مخلوط گوجه فرنگی و سیر را به همراه لوبیا های خیس خورده به همراه 5 لیوان آب به دیگ پخت اضافه کنید و در منو تنظیمات برنامه (Stew) را انتخاب کنید.
سپس سیب زمینی ها و قارچ را به صورت نگینی خرد کنید و پس از گذشت دو سوم زمان مورد نظر از پخت لوبیا سیب زمینی، قارچ و پیاز تفت داده شده را به دیگ پخت اضافه کنید تا پخت ادامه یابد
در آخر فلفل سیاه ، زرد چوبه و کمی نمک را به مواد اضافه کنید و پس از پخت کامل خوراک لوبیا آبلیمو را به خوراک اضافه کنید.

طرز تهیه استانبولی پلو

ریشه این غذای لذیذ که از خوراک های محبوب ایرانی ها نیز هست کشور ترکیه است.
این غذا در زمان قاجاریه توسط فردی به نام مشیر الدوله سفیر ایران در استانبول وارد ایران شد.این غذا را
می توانید با گوشت مرغ ، گوشت قرمز و حتی بدون گوشت نیز تهیه کنید.در ادامه به طرز تهیه استانبولی می پردازیم.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
گوشت چرخ کرده 400 گرم
سیب زمینی 2 عدد متوسط
سیر 2حبه
لوبیا سبز 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
پیاز 2عدد
نمک،فلفل سیاه،زردچوبه و روغن به مقدار لازم

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم سپس داخل دیگ پلوپز چند کاره مقداری روغن ریخته و از منو تنظیمات گزینه (Fry) را انتخاب کنید. پیاز های خرد شده را تفت داده و پس از آن گوشت و ادویه ها را به دیگ پخت اضافه می کنیم و به طور کامل تفت می دهیم(نمک را بعد از سرخ شدن کامل گوشت اضافه کنید.)
سیر را رنده کنید و به همراه رب گوجه فرنگی به دیگ پخت اضافه کنید و کاملا تفت میدهیم تا رب گوجه فرنگی سرخ شود و خامی آن گرفته شود.
سپس لوبیا سبز را خرد کرده و به دیگ اضافه کنید و همراه با نمک و فلفل سیاه با باقی مواد کاملا تفت دهید.
مواد را از دیگ پخت خارج کنید و در ظرفی دیگر بریزید.
برنجی که از قبل خیس کرده اید را به همراه مقداری نمک به دیگ پخت انتقال دهید سپس به منو دستگاه رفته گزینه (Rice) را انتخاب کنید.(توجه داشته باشید برنج باید به صورت نیمه پز آبکشی شود.)
پس از نیم پز شدن برنج آن را ابکشی کنید.می توانید برای ته دیگ از نان،سیب زمینی و یا بدون ته دیگ این غذا را طبخ کنید.(برای طبخ با ته دیگ باید در منو برنامه های پلوپز چند کاره گزینه (Crispy rice) و برای پخت بدون ته دیگ گزینه (Rice) را انتخاب کنید.
مقداری از برنج را در کف دیگ ریخته و مواد آماده شده را به صورت لایه لایه بین برنج بریزید و گزینه start  را بزنید.
در پایان پخت،برنج و مواد را کاملا ترکیب کنید و از این غذای محبوب لذت ببرید.

طرز تهیه شیر برنج مجلسی

قدمت شیر برنج به 6000 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد.با توجه به متون تاریخی شیر برنج توسط آیورودا پزشک هندی به عنوان رژیم غذایی پادشاهان تجویز می کرد.در سال 1920 این دسر ساده و خوش طعم در سرتاسر جهان به دسری محبوب در جهان تبدیل شد.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج نیم دانه ایرانی 1 پیمانه
پودر هل 2/1 قاشق چای خوری
شکر 5/1 پیمانه
گلاب 4/1 پیمانه
کره 20 گرم
خامه صبحانه 4/1 پیمانه
آب 4 پیمانه
شیر 6 پیمانه

برای پخت شیر برنج ابتدا برنج را شسته و سپس به مدت چند ساعت برنج را خیس می کنیم.
برنج خیس خورده را داخل دیگ پخت ریخته و آب را به دیگ اضافه می کنیم و سپس در منو برنامه های دستگاه گزینه (Rice) را انتخاب کرده و اجازه می دهیم تا برنج به طور کامل پخته شود.
پس از پخت کامل برنج شیر را به دیگ پخت اضافه می کنیم سپس از منو تنظیمات پلوپز چند کاره گزینه (Milk porridge)را انتخاب می کنیم.
پس از لعاب انداختن برنج مقداری شکر به مخلوط اضافه می کنیم و  به مدت ده دقیقه مواد را مخلوط می کنیم.
در مرحله بعد پودر هل به همراه گلاب را به ترکیب اضافه کنید و مواد را مخلوط کرده تا کاملا ترکیب شود.
پس از رسیدن به غلظت مناسب شیر برنج را از دیگ پخت خارج کنید.
می توانید به میزان دلخواه به شیر برنج شکر اضافه کنید یا با شیره انگور میل کنید.

Tags: آموزش, آموزش پخت کیک, برنج, بهترین پلوپز چند کاره, پخت نان با پلوپز چند کاره, پلوپز, پلوپز20 کاره, پلوپزچندکاره, تفاوت پلوپز و زوپز, طرز تهیه, طرز تهیه کیک, کیک, کیک بدون فر, منو برنامه

Related Posts

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
Translate »