بهترین روش نگهداری برنج

نحوه نگهداری برنج

یکی از غذاهای رایجی که در میان مردم ایران وجود دارد برنج است که در اوقات مختلف پخته می شود. پخت این مواد غذایی چه به صورت سنتی و چه توسط پلوپز ایرانی تهیه شود، ممکن است سوال شود که اگر باقی بماند آن را چگونه نگهداری کنیم. همچنین نگهداری برنج خام نیز دغدغه ی بعضی از افراد است تا از آفت زدگی و خراب شدن آن جلوگیری شود. همراه ما باشید تا نکات لازم در این زمینه را فرابگیرید.

نگهداری برنج نپخته

پس از باز شدن، برنج را باید در جای خشک و خنک در ظرفی در بسته نگهداری کرد که گرد و غبار، رطوبت و سایر آلاینده ها را از خود دور نگه دارد. سعی کنید برنجی را بخرید که دارای نوعی بست زیپ باشد. اگر این را ندارد، می توانید کیف را در یک کیسه زیپ لاک بزرگتر نیز قرار دهید و تا حد امکان هوا را از کیسه خارج کنید. اگر برای مدت زمان طولانی‌ تری نگهداری می‌ شود، به دنبال شیشه یا ظرف پلاستیکی با کیفیت (غذایی) باشید. اگر برنج به درستی ذخیره نشود، می تواند بر ایمنی آن تأثیر بگذارد و بر طعم آن تأثیر بگذارد. برنج در واقع به مقداری هوا برای تنفس نیاز دارد تا طعم و بافت خود را حفظ کند. به همین دلیل است که می‌ توان از جعبه‌ هایی برای گردش هوا و تنظیم رطوبت استفاده کرد.

با توجه به تاریخ روی بسته شروع کنید. اگر آن را به درستی ذخیره کنید، برنج خام حداقل یک سال دوام می آورد. در واقع برخی از غلات مانند باسماتی بهتر کهنه می شوند و مردم در واقع برای این کار حق بیمه پرداخت می کنند زیرا عطر و طعم آن را به ارمغان می آورد. اگر می‌ توانید برنج را در نزدیکی برخی از محصولات با بوی قوی مانند بادیان، سیر، برگ بو یا ترکیبی از آنها یا هر سه آنها نگهداری کنید، زیرا می‌توانند به عنوان یک دافع حشرات طبیعی عمل کنند. آفاتی مانند شپشک برنج (حشره های کوچک قرمز/قهوه ای) دوست دارند وارد برنج شده و تکثیر شوند. نگهداری دانه های برنج در یک ظرف مخصوص طراحی شده با مواد دافع حشرات طبیعی یا حتی در یخچال به جلوگیری از نفوذ آنها کمک می کند.

در نهایت به یاد داشته باشید که ابتدا با استفاده از کیسه های برنج قدیمی تر بچرخانید (نگاه کنید به طرف مقابل) به عنوان آخرین راه حل.

نگهداری برنج خام در فریزرنگهداری برنج پخته شده در یخچال

از آنجایی که برنج پخته شده با روش سنتی یا با پلوپز برقی چند کاره، مرطوب است، مکان مناسبی برای رشد انواع باکتری ها است. با در نظر گرفتن این موضوع، مهم است که شما قبل از اینکه برنج خود را برای نگهداری آماده کنید، آن را کاملا خنک کنید.
پس از خنک شدن، برنج خود را در یک ظرف دربسته یا یک کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید، مطمئن شوید که تمام هوا قبل از بسته شدن خارج شده است و آن را در یخچال قرار دهید. آن را برای مدت طولانی در دمای اتاق نگذارید.
ماندگاری برنج در یخچال حداکثر ۲ تا ۳ روز است.

نگهداری برنج پخته شده در فریزر

شما همچنین می توانید برنج پخته شده را فریز کنید! اگر بیش از حد پخته اید، به سادگی آن را در فریزر قرار دهید و در آینده از آن برای طیف وسیعی از غذاهای مختلف استفاده کنید. این یک راه عالی برای کاهش ضایعات مواد غذایی است. با این حال، مانند نگهداری در یخچال برای انجام این کار، باید از چند قانون اساسی پیروی کنید:

قبل از اینکه برنج خود را فریز کنید مطمئن شوید که کاملا خنک شده است.
به محض اینکه برنج کاملا سرد شد آن را داخل کیسه های فریزر قرار دهید و تا حد امکان برنج را صاف کنید تا محکم بسته شود و به راحتی نگهداری شود.
برنج خود را برچسب/ تاریخ بگذارید تا بدانید چه مدت در فریزر نگهداری شده است. برنج پخته شده را می توان تا یک ماه با خیال راحت منجمد کرد.

گرم کردن مجدد برنج با خیال راحت

یکی از سریع‌ترین و موثرترین روش‌ها برای گرم کردن برنج، استفاده از مایکروویو است. به سادگی برنج خود را در یک کاسه قابل استفاده در مایکروویو قرار دهید، 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و در فواصل 30 ثانیه ای حرارت دهید تا تمام لوله ها داغ شوند.

اگر می خواهید برنج خود را دوباره در فر گرم کنید، آن را با دمای 160 درجه گرم کنید، برنج را روی سینی فر پهن کنید و کلوخه ها را خرد کنید. 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و از فویل برای پوشاندن برنج استفاده کنید. 20 دقیقه زمان دهید تا برنج داغ شود. به یاد داشته باشید قبل از سرو، بررسی کنید که لوله کشی آن داغ است.

گرم کردن مجدد برنج در تابه آسان است. به سادگی دانه ها را به همراه 2 قاشق غذاخوری آب در هر فنجان برنج به ماهیتابه خود اضافه کنید. در تابه را محکم ببندید و روی حرارت ملایم به مدت تقریبی 5 دقیقه بپزید تا از داغ شدن برنج راضی شوید.

نکات کلیدی برای گرم کردن مجدد

در حالت ایده آل، برنج بهتر است به محض پخته شدن سرو شود. با این حال، اگر این امکان پذیر نیست، می توانید تا زمانی که این کار را با خیال راحت انجام دهید، برنج را دوباره گرم کنید:

  • برنج را در اسرع وقت خنک کنید، در حالت ایده آل ظرف یک ساعت، و آن را در یخچال نگه دارید تا زمانی که برای گرم کردن مجدد آماده شوید.
  • برنج را قبل از گرم کردن، حداکثر دو روز در یخچال نگهداری کنید
  • وقتی برنج را دوباره گرم می‌کنید، مطمئن شوید که تا آخر بخار داغ است
  • برنج را بیش از یک بار گرم نکنید
  • برنج را در پلوپز گرم نکنید زیرا دمای برنامه برای انجام ایمن این کار سازگار نیست.

سوالات متداول

آیا می توانید برنج را سرد بخورید؟
خوردن برنج سرد تا زمانی که به درستی پخته، خنک و نگهداری شده باشد، بی خطر است. مطمئن شوید که برنج را ظرف 1 ساعت پس از پخت خنک کنید و آن را تا زمانی که بخورید در یخچال نگهداری کنید.

آیا می توانید روز بعد برنج را سرد بخورید؟
بله، می توانید روز بعد برنج را سرد بخورید، اما باید اجازه دهید وقتی پخته شد به خوبی خنک شود و سپس آن را در یخچال بگذارید تا آماده خوردن شوید.

آیا می توان برنج را نپخته خورد؟
طعم خوبی نخواهد داشت و همچنین برنج نپخته می تواند باعث مشکلات سلامتی متعددی از جمله مسمومیت غذایی، مشکلات گوارشی و درد شکم شود. بنابراین همیشه برنج خود را بپزید تا مطمئن شوید که سالم و خوشمزه است.

آیا می توانید برنج را دو بار گرم کنید؟
نه. شما باید برنج را فقط یک بار گرم کنید.

آیا گرم کردن مجدد برنج می تواند باعث مسمومیت غذایی شود؟
اگر مراحل بالا را رعایت نکردید، بهتر است برنج را دوباره گرم نکنید. نگهداری نادرست پس از پختن می تواند به باسیلوس سرئوس و سایر اسپورهای باکتریایی اجازه رشد دهد و سم تولید کند که در نهایت باعث مسمومیت غذایی می شود. این گرم کردن مجدد نیست که باعث مشکل می شود، بلکه نحوه نگهداری برنج قبل از گرم شدن مجدد است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

سیزده + چهارده =

keyboard_arrow_up