ماهی یکی از منابع غنی و پرارزش غذایی است که در بسیاری از فرهنگ ها و سنتهای غذایی جایگاه ویژه ای دارد. این ماده غذایی لذیذ نه تنها به عنوان یک منبع پروتئین با کیفیت بالا شناخته می شود، بلکه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و اسید های چرب امگا-3 است که برای حفظ سلامت قلب و مغز بسیار مفید هستند. مصرف منظم ماهی می تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، بهبود سلامت بینایی و تقویت استخوان ها کمک کند. در این مطلب، به بررسی برخی از خواص مهم ماهی و نقش آن در یک رژیم غذایی سالم می پردازیم. روش های مختلفی مثل گریل کردن با اسنک ساز چند کاره برای آماده کردن ماهی وجود دارد که در مطلبی جداگانه به آن خواهیم پرداخت. در ادامه لیستی از خواص ماهی را مشاهده خواهید کرد.
- ماهی سرشار از پروتئین بوده و برای سلامت ماهیچه های بدن مفید است همچنین سرشار از ویتامین های D و B12 و مقادیر زیادی آهن،ید،فسفر و نیاسین است که نقش اساسی در سلامت بدن انسان دارند.
- امگا 3 موجود در ماهی باعث کاهش التهابات در بدن شده و همین امر منجر به جلوگیری از حملات قلبی و سکته مغزی می شود.
- بخاطر وجود امگا3 چربی های دارای کلسترول بد در بدن (LDL) کاهش می یابد.
- ماهی در صورتی که به میزان مناسب و یک بار در هفته مصرف شود باعث کاهش خطر ابتلا به زوال قرنیه در افراد میانسال خواهد شد.
- مصرف ماهی می تواند به طور مستقیم بر روی بخش خاکستری مغز که دارای سلول های عصبی برای پردازش اطلاعات است تاثیر گذار باشد و باعث تقویت قشر خاکستری مغز و جلوگیری از زوال عقل شود.
- پیشگیری از سرطان
- بیشترین ویتامین موجود در ماهی ویتامین D است که بالا ترین میزان این ویتامین در ماهی هایی مانند ماهی آزاد و شاه ماهی وجود دارد.
- امگا3 موجود در ماهی باعث تجزیه تری گلیسیرید و اسید های چرب کبد شده و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهد.
- پیشگیری و درمان افسردگی
- کمک به بهبود خواب