ریشه این غذای لذیذ که از خوراک های محبوب ایرانی ها نیز هست کشور ترکیه است. این غذا در زمان قاجاریه توسط فردی به نام مشیر الدوله سفیر ایران در استانبول وارد ایران شد. این غذا را می توانید با گوشت مرغ، گوشت قرمز و حتی بدون گوشت نیز تهیه کنید. در ادامه به طرز تهیه استانبولی می پردازیم. قابل ذکر است که این روش پخت بر اساس تهیه با پلوپز همه کاره کاخلر می باشد. که برای تهیه ی این دستگاه می توانید از لینک زیر استفاده ببرید.
بیشتر بدانید: خرید پلوپز همه کاره
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
سیر | 2حبه |
لوبیا سبز | 1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
پیاز | 2عدد |
نمک،فلفل سیاه،زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه استانبولی پلو
- ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم سپس داخل دیگ پلوپز چند کاره مقداری روغن ریخته و از منو تنظیمات گزینه (Fry) را انتخاب کنید. پیاز های خرد شده را تفت داده و پس از آن گوشت و ادویه ها را به دیگ پخت اضافه می کنیم و به طور کامل تفت می دهیم. (نمک را بعد از سرخ شدن کامل گوشت اضافه کنید.)
- سیر را رنده کنید و به همراه رب گوجه فرنگی به دیگ پخت اضافه کنید و کاملا تفت میدهیم تا رب گوجه فرنگی سرخ شود و خامی آن گرفته شود.
- سپس لوبیا سبز را خرد کرده و به دیگ اضافه کنید و همراه با نمک و فلفل سیاه با باقی مواد کاملا تفت دهید.
- مواد را از دیگ پخت خارج کنید و در ظرفی دیگر بریزید.
- برنجی که از قبل خیس کرده اید را به همراه مقداری نمک به دیگ پخت انتقال دهید سپس به منو دستگاه رفته گزینه (Rice) را انتخاب کنید. (توجه داشته باشید برنج باید به صورت نیمه پز آبکشی شود.)
- پس از نیم پز شدن برنج آن را ابکشی کنید.می توانید برای ته دیگ از نان، سیب زمینی و یا بدون ته دیگ این غذا را طبخ کنید. (برای طبخ با ته دیگ باید در منو برنامه های پلوپز چند کاره گزینه (Crispy rice) و برای پخت بدون ته دیگ گزینه (Rice) را انتخاب کنید.
- مقداری از برنج را در کف دیگ ریخته و مواد آماده شده را به صورت لایه لایه بین برنج بریزید و گزینه start را بزنید.
- در پایان پخت، برنج و مواد را کاملا ترکیب کنید و از این غذای محبوب لذت ببرید.