منشا کیک در واقع از قاره اروپا آغاز شد. براساس دیدگاه باستان شناسان این نوع خوراکی از دوران باستان وجود داشته است و به یک قطعه کوچک و مسطح خمیر پخته نیز کیک می گفتند. اما کیک هایی با ویژگی های شیرین بودن، سبک بودن و بافت اسفنجی از اواسط قرن هجدهم به وجود آمده است. اکنون شما به وسیله دستگاه پلوپزچند کاره کاخلر می توانید یک کیک خانگی عالی تهیه کنید. برای پخت کیک در منو دستگاه گزینه cake (کیک) را انتخاب کنید و کلید شروع را بزنید. مدت زمان پیشفرض برای پخت کیک 50 دقیقه تعریف شده است. در نظر داشته باشید مدت زمانی که برای پخت کیک در این دستگاه تنظیم می کنید نباید کمتر از 10 دقیقه و یا بیشتر از 8 ساعت باشد.
بیشتر بدانید: خرید پلوپز همه کاره
فهرست مطالب
چگونه در پلوپز چند کاره کاخلر کیک بپزیم؟
در منو دیجیتال پلوپز چندکاره کاخلر، گزینه ای برای کیک (cake) وجود دارد که می توانید با انتخاب این گزینه برنامه پخت کیک را فعال کنید. برای گرمایش قبل از پخت کیک باید درب پلوپز را به مدت 15 دقیقه بدون قابلمه ببندید تا المنت گرم شود. در پلوپز دیجیتال کاخلر که درب به دستگاه متصل است نیازی به دمکنی نیست. به مدت 40 دقیقه از بازکردن درب پلوپز در هنگام پخت اجتناب کنید تا کیک به خوبی پخته شود سپس با خلال دندان پخته شدن کیک را چک کنید. بعد از اتمام زمان پخت به مدت ده دقیقه اجازه دهید تا کیک سرد شود سپس آن را از دیگ پلوپز چند کاره خارج کنید. برای جلوگیری از ته گرفتن کیک از کاغذ روغنی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک در پلوپز
مقدار مواد | مواد لازم |
۱۸۰ گرم | آرد |
۱۵۰ گرم | شکر |
۵ عدد | تخم مرغ |
۱۲۰ گرم | کره |
۳۶ گرم | شیر |
۱پنس | نمک |
۱ ق غذا خوری | زعفران دم کرده |
۱ق چای خوری سرخالی | پودر هل |
نوک ق چای خوری | وانیل |
۱ ق چای | پوست لیموترش رنده شده |
۱ قاشق چایخوری | بکینگ پودر |
مراحل تهیه کیک ساده در پلوپز دیجیتالی کاخلر
- تخم مرغ و کره را به مدت 30 دقیقه قبل از شروع به کار بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.
- شیر را نیز به مدت 5 دقیقه قبل در دمای محیط قرار دهید.
- دیگ پلوپز را با روغن چرب کنید.
- آرد، بیکینگ پودر، نمک و پودر هل را با یکدیگر مخلوط و سپس الک کنید.
- تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و به وسیله همزن هم بزنید تا کرمی رنگ شود.
- زعفران دم شده را به مخلوط اضافه کنید.
- پوست لیمو را نیز رنده کرده و با مواد مخلوط کنید.
- در این مرحله ترکیب آرد را به مواد اضافه کرده و به وسیله لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید.
- کره و یا مخلوط روغن با کره را به طوری که داغ نشوند ذوب کنید و شیر و کره و روغن را مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
نکته: هم زدن زیاد مواد باعث کم شدن مایه کیک شده و کیک پف نخواهد کرد.
پخت کیک در پلوپز
مواد کیک را داخل دیگ پلوپز بریزید و پلوپز دیجیتال را روشن کنید. در پلوپز را ببندید و برنامه پخت کیک را انتخاب کنید.
سپس دکمه شروع را زده و اجازه دهید تا کیک حدود ۴۰ دقیقه بپزد.
پلوپز به صورت خودکار بعد از تمام شدن زمان پخت چشمک خواهد زد.
پلوپز20 کاره کاخلر را از پریز بکشید؛ در آن را باز کرده و دیگ را بیرون بیاورید.
مدتی صبر کنید تا داغی کیک کم شود سپس کیک را خارج کرده و بگذارید تا خنک شود.
کیک شما آماده است؛نوش جان