شامی پوک یک نوع غذای سنتی ایرانی است که معمولاً از ترکیب گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات تهیه می شود. این غذا به صورت کوفته های کوچک و گرد شکل داده می شود و سپس در روغن سرخ می شود تا ترد و طلایی رنگ شود.
بیشتر بخوانید: ساندویچ ساز قیمت ارزان
مواد لازم برای تهیه شامی پوک
لپه | 1 فنجان (قبل از پخت چند ساعت خیس کنید) |
گوشت چرخ کرده | 1 کیلو |
تخم مرغ | 1عدد |
سیب زمینی | 1عدد بزرگ |
پیاز | 1عدد بزرگ |
زردچوبه و ادویه های لازم | به مقدار کافی و اختیاری |
بکینگ پودر | یک پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
مراحل تهیه شامی پوک
لپه را پس از خیساندن به مدت نیم ساعت و همچنین سیب زمینی را به صورت کامل بپزید.
پیاز و گوشت را درون محفظه غذاساز و یا خردکن بریزید و مواد را کاملا خرد و ترکیب کنید. پس از سرد شدن سیب زمینی و لپه را به مواد داخل محفظه خردکن و یا غذا ساز خود اضافه کرده و مجددا مخلوط نمایید.
سپس ادویه های لازم، فلفل، نمک، زرد چوبه، زعفران و بکینگ پودر و همچنین تخم مرغ را به مخلوط اضافه کرده و کاملا ترکیب کنید.
صفحه گریل ساندویچ ساز خود را در روی دستگاه نصب کنید و صبر کنید تا صفحات کاملا داغ شوند سپس مقداری روغن روی صفحات ریخته و مواد شامی را به شکل توپی در کف دست درست کرده و سپس آن را کمی صاف کنید تا به شکل دایره ای درآید. می توانید این غذای لذیذ را در کنار چاشنی های مختلف مانند انواع سس و ترشی نوش جان کنید.