فهرست مطالب
تاریخچه قورمه سبزی
در دوران گذشته قورمه سبزی غذایی مخصوص فصل بهار و تابستان بوده است؛ (به دلیل وجود سبزیجات فراوان در فصل بهار و تابستان، این غذا را فقط در این فصل ها طبخ میکردند و مانند امروز غذایی برای تمام فصول نبود.
قورمه سبزی از ترکیب دو کلمه قورمه و سبزی تشکیل شده است. قورمه در زبان ترکی به معنی گوشت خرد شده است، اما در آشپزی، روش پختی است که برای نگهداری طولانی مدت گوشت به کار می رود و ابداع عشایر است.
عشایر ساکن در ایران برای اینکه بتوانند گوشت را تا یکسال بعد نیز مصرف کنند آن را در چربی خود گوشت سرخ میکردند و پس از آن در کوزه یا مشکی میریختند و در اصطلاح گوشت را قورمه میکردند. قورمه به تنهایی هم غذای لذیذی است، اما در فصل های مختلف سال با مواد غذایی دیگری ترکیب می شده تا طعم های جدیدی را به وجود آورد؛ و در نهایت از ترکیب گوشت قورمه شده که کمی هم خشک شده است، با سبزیجات تازه و آب و لوبیا یکی از پرطرفدار ترین طعم های دنیا را به وجود آورده است.
بیشتر مردم پلوپز را به چشم وسیله ای برای پخت برنج می بینند؛ حال آنکه پلوپز چند کاره کاخلر با قابلیت های زیادی که دارد توانایی پخت اکثر غذا ها را نیز داراست.
یک از پر طرفدار ترین غذاهای ایرانی،طرز تهیه خورش قورمه سبزی در پلوپز می باشد.
با انتخاب گزینه(stew)در پلوپز می توانید به راحتی انواع خورشت ها را تهیه کنید.
برای تهیه قورمه سبزی مجلسی، در پلوپز دیجیتالی کاخلر با ما همراه باشید.
راهنمایی برای گزینه های پلوپز کاخلر
در پلوپزایرانی کاخلر گزینه های مختلفی وجود دارد که کافیست درباره عملکرد آنها بیشتربدانید. برای طرز تهیه خورش قورمه سبزی در پلوپز کاخلر چند برنامه وجود دارد. به طور مثال؛ برای سرخ کردن سبزی و گوشت باید از گزینه (FRY) استفاده کنید.
بعد از تفت دادن کامل مواد، حال گزینه STEW را انتخاب می کنیم. اگر خورشت قورمه سبزی مجلسی که به صورت کامل جا افتاده باشد را مد نظر دارید، گزینه SLOW COOK را برای پخت قورمه سبزی انتخاب کنید. برای انجام تمام مراحل پخت خورشت قورمه سبزی، گزینه MULTI COOK را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه می توانید تمامی مراحل پخت، از تفت دادن پیاز گرفته تا زمان سرو قورمه سبزی، همه را با پلوپز دیجیتالی کاخلر پیش ببرید. در ادامه مطلب در مورد مراحل طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی پرداخته ایم.
مواد لازم برای پخت قورمه سبزی مجلسی
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت خورشتی | 300 گرم |
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی | 6 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سبزی خورشتی | 500 گرم |
لیمو عمانی | 3 عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
(مواد مورد نیاز در جدول بالا برای 4 نفر مناسب است. در صورت بیشتر بودن تعداد نفرات مواد لازم را به نسبت افزایش دهید.)
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی با پلوپز کاخلر
قبل از شروع به کار لوبیا قرمز را به مدت 8 تا 12 ساعت در آب سرد بخیسانید تا نفخ لوبیا خارج شود؛ این کار همچنین باعث می شود زمان پخت خورش قورمه سبزی مجلسی شما کاهش یابد. در ادامه مراحل ذکر شده را پیگیری نمایید.
- ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
- پیاز نگینی را درون دیگ پلوپز بریزید و بعد از اضافه کردن روغن گزینه FRY را انتخاب کنید.
(با گزینه Fry می توانید گوشت و سبزی را نیز سرخ کنید.)
- بعد از سرخ شدن کامل پیاز، تکه های گوشت را به دیگ پلوپز اضافه کنید.
- به مواد، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی اضافه کنید.
- درمرحله بعد سبزی سرخ شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مجددا تفت بخورد.
- لیمو امانی را به وسیله چاقو سوراخ کرده و به همراه لوبیا به مواد داخل دیگ پلوپز اضافه کنید.
- به صورت دلخواه می توانید برای خوش طعم شدن خورشت قورمه سبزی به مواد رب انار اضافه کنید.
- بعد از سرخ شدن کامل و کافی مواد، مقداری آب جوش به دیگ اضافه کرده و گزینه STEW را انتخاب کنید.
- با انتخاب کردن این گزینه دما و تایمر لازم برای پخت خورشت به صورت پیش فرض تنظیم می شود.
- بعد از تمام شدن زمان پخت نمک و سایر طعم دهنده ها را به خورشت اضافه کنید.
توجه داشته باشید؛ مقدار آب خورشت قورمه سبزی نباید بیشتر از 4 لیوان باشد چون در پلوپز دیجیتالی 20 کاره کاخلر تبخیر آب کمتری وجود دارد.