انتخاب دانه های مناسب یکی از مهم ترین جنبه های مصرف روزانه قهوه سازی است. لوبیاها طعم، بافت و تجربه دم را تعیین می کنند. در میان طیف گسترده ای از قهوه های موجود در بازار، ممکن است با دانه های اسپرسو و قهوه برخورد کرده باشید و از خود پرسیده باشید که “تفاوت دانه های قهوه با دانه های اسپرسو چیست؟” اینکه دانه قهوه یا اسپرسو را در اسپرسوساز اتوماتیک قرار دهیم، یک نوشیدنی واحد به دست می آید؟
آیا آنها واقعاً متفاوت هستند یا تفاوت در اصطلاح فقط برای سرگرمی است؟ در این راهنما، ما به تفاوت های ظریف دانه های اسپرسو در مقابل دانه های قهوه می پردازیم. ما ویژگیهای متمایز هر دو دانه را توضیح می دهیم، تفاوتها را توضیح می دهیم، توضیح می دهیم که وقتی از دانه های قهوه برای تهیه اسپرسو استفاده می شود چه اتفاقی می افتد و درباره نحوه انتخاب دانه های مناسب برای دم کردنتان بحث می کنیم.
فهرست مطالب
دانه های قهوه چیست؟
دانه های قهوه دانه های فرآوری شده، شسته شده، خشک شده و برشته شده گیلاس قهوه هستند. دانه های قهوه بر اساس محل تولید، روش های کشت، روشهای فرآوری و سطح برشته شدن، بسیار متفاوت است. طعم ها می تواند از میوه ای تا آجیلی، گلی، شکلاتی و فراتر از آن متغیر باشد. سطوح برشته شدن از روشن تا بسیار تیره را در بر می گیرد و پروفایل های طعم خاصی را نشان می دهد. دانههای قهوه را می توان آسیاب کرد و برای بسیاری از روشهای دمآوری، مانند قهوه قطرهای، دمکردن سرد، ریختن روی و غیره استفاده کرد.
دانه های اسپرسو چیست؟
دانههای اسپرسو دانه های گیلاس قهوه هستند که برای مدت زمان قابل توجهی در دمای بالا برشته شده اند تا روغنها را استخراج کرده و طعمی غنی و غلیظ ایجاد کنند. دانه های اسپرسو انتخاب، پردازش و برشته می شوند تا طعمی عمیق و ثابت اسپرسو ایجاد کنند.
تفاوت های کلیدی بین دانه های اسپرسو در مقابل دانه های قهوه
در حالی که دانه های قهوه و دانه های اسپرسو هر دو به عنوان یک دانه قهوه سبز در داخل یک گیلاس قهوه شروع می شوند، اما کاملاً قابل تعویض نیستند. همه دانه های اسپرسو دانه های فرآوری شده گیلاس قهوه هستند، اما همه دانه های فرآوری شده گیلاس قهوه دانه های اسپرسو نیستند. در اینجا چیزی است که شما باید بدانید:
سطح برشته شدن
دانههای قهوه در سطوح مختلف، از روشن تا تیره، برشته میشوند. همانطور که در بالا ذکر شد، دانههای اسپرسو معمولاً تا حدی تیره یا تاریک برشته میشوند. برشته شدن شدید، طعم پیچیده و پررنگ و بافتی کامل به اسپرسو می دهد که بسته به تنوع و محل رشد می تواند شامل دود، کارامل، توت و ادویه باشد.
روش دم کردن
دانههای قهوه را می توان در اندازههای مختلف آسیاب کرد و با روش های مختلف دم آوری، از جمله قهوه قطرهای، فرنچ پرس، دم سرد، ریختن روی و غیره استفاده کرد. همانطور که از نام آن مشخص است، دانه های اسپرسو به طور خاص برای روش تهیه اسپرسو آماده و آسیاب می شوند. آسیاب برای اسپرسوهای اجاق گاز یا اسپرسوهای ریز یا ماشینی متوسط ریز است به طوری که آب وارد شده به زمین می تواند حداکثر تماس را برقرار کند.
طعم دهنده
دانه های قهوه دارای طعمهای مختلفی هستند، از لطیف و تصفیه شده تا غنی و پررنگ و هر چیزی در این بین. از سوی دیگر، دانههای اسپرسو به طور خاص برای ایجاد طعمی ثابت و پررنگ آماده می شوند.
آیا می توانید از دانه های قهوه برای اسپرسو استفاده کنید؟
برای تهیه یک نوشیدنی به سبک اسپرسو، می توان دانه های کامل قهوه را به یک بافت متوسط یا ریز خرد کرد. با این حال، انجام این کار احتمالاً طعم متفاوتی نسبت به تهیه اسپرسو با دانه های اسپرسو خواهد داشت. بسته به دانه های قهوه، طعم آن ممکن است کمتر تند و پررنگ باشد. علاوه بر این، دانههای قهوه معمولی و همچنین دانههای اسپرسو ممکن است فشار دمآوری بالا را تحمل نکنند. در حالی که با استفاده از دانههای اسپرسو به سنتیترین نتایج دست خواهید یافت، برای یافتن چیزی که از آن لذت میبرید، آزادانه آزمایش کنید!
انتخاب بین دانه های قهوه در مقابل دانه های اسپرسو
انتخاب بین دانه های قهوه و دانه های اسپرسو در نهایت به ترجیحات شما بستگی دارد. در اینجا چند دستورالعمل برای کمک به تصمیم شما وجود دارد:
دانه های قهوه را انتخاب کنید اگر:
- میخواهید قهوههای قطرهای، ریختهشده، سرد، فرنچ پرس یا انواع دیگر قهوه غیر از اسپرسو دم کنید.
- شما یک فنجان قهوه با طعم روشن، متوسط، تیره یا فوق تاریک می خواهید.
- می خواهید طعم های اسپرسو غیر سنتی را امتحان کنید.
دانه های اسپرسو را انتخاب کنید اگر:
- شما عاشق شات های اسپرسوی جسورانه و پر بدن هستید.
- شما یک دستگاه اسپرسوساز دارید و می خواهید شات های اسپرسو ثابتی داشته باشید.
- می خواهید نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو مانند لاته و کاپوچینو درست کنید