طرز تهیه ترشی لیته

طرز تهیه ترشی لیته

تهیه ترشی در واقع فرآیند حفظ مواد غذایی با تخمیر بی هوازی در آب نمک یا سرکه است. این فرآیند می تواند محصولات فاسد شدنی را برای ماه ها حفظ کند. سرکه به دلیل (PH) پایینی که دارد باعث عدم رشد باکتری ها شده و از فساد مواد غذایی جلوگیری می کند. ترشی لیته از انواع ترشی های لذیذی است که در میان ایرانیان طرفداران زیای دارد.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته در خانه با خردکن چند کاره

بادمجان500 گرم
سبزی ترشی (ترخون و…)300 گرم
هویچ2 عدد
سیر3 حبه
فلفل دلمه ای2 عدد
کلم سفید4/1 کلم متوسط
سرکه500 گرم
نمک و زرد چوبه و ادویه های دلخواهبه مقدار لازم

مراحل تهیه ترشی لیته

ابتدا بادمجان ها را شسته و در روی اجاق یا در داخل فر کبابی می کنیم.
سپس سیر ها را به همراه بادمجان های کبابی شده داخل پارچ خردکن چند کاره بریزید و به طور کامل پوره کنید.
سبزی های ترشی شامل پونه،مرزه،ترخون،گشنیز و جعفری را آماده می کنیم و برای خشک شدن کامل آن سبزی ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
در این مرحله هویچ ها وفلفل دلمه ای ها را به صورت نگینی خرد کنید.
کلم سفید را نیز به مقدار تعیین شده شسته و داخل خردکن چند کاره بریزید و سپس مواد خرد شده را داخل کاسه ای ریخته و با هویچ و فلفل دلمه ای و بادمجان پوره شده ترکیب کنید.
( درصورت تمایل می توانید هویچ و فلفل دلمه ای را نیز مانند بادمجان و کلم در داخل خردکن چند کاره به صورت کامل میکس کنید تا مواد یک دستی داشته باشید.)سبزی ها را نیز داخل خرد کن بریزید و به همراه نمک و ادویه ها خرد کنید.
حال ظرف شیشه ای که مواد ترشی را در آن می ریزید را به طور کامل با دستمال خشک کنید.
مواد ترشی را داخل ظرف بریزید و یک بند انگشت روی شیشه را خالی بگذارید.
در این مرحله سرکه را به حدی اضافه کنید تا یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی را بپوشاند.
به مدت یک هفته شیشه های ترشی را در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

11 − دو =

keyboard_arrow_up