طرز تهیه برنج با پلوپز کاخلر

طرز تهیه برنج با پلوپز کاخلر

روش پختن برنج به شیوه ای که اکنون مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین استفاده از کلمه پلو در بین ایرانیان، برای برنجی که پخته شده، از زمان صفویه مرسوم شده است. در دوران صفویه، برنج به عنوان یک غذای طبقه مرفه و اعیانی، در دربار سلاطین و پادشاهان، در کنار غذا های آن زمان قرار می گرفت. استفاده از عبارت (پلوخوری) به جای کلمه (مهمانی) از زمان های دور به ایرانی ها رسیده است؛ دورانی که برنج غذای مخصوص مهمانی ها و ضیافت های بزرگان بود و ایرانی‌ها به جای اینکه بگویند به مهمانی میرویم، می‌گفتند: به پلوخوری می رویم.

پلو، از غذاهای محبوبی است که از قدیم الایام تا به حال از سفره‌ ی ایرانی‌ ها جدا نشده است و در کنار هر غذای خورشتی سرو می شود و با پیشرفت تکنولوژی روش های پخت این غذا نیز تغییر کرده است که یکی از روش های پخت برنج، استفاده از پلوپز برقی چند کاره است؛ در ادامه مطالب، به طرز پخت برنج به وسیله پلوپز کاخلر می پردازیم.
از زمانی که برای تهیه برنج استفاده از پلوپز، زودپز وآرام پز رواج پیدا کرده است، پختن برنج به سختی گذشته نیست و می توان در کمترین زمان ممکن، همچنین تنظیم دستگاه برای پخت در زمان تنظیم شده (پخت تاخیری) به راحتی و با صرف کمترین انرژی یک پلو عالی پخت.

برای آشپز حرفه ای شدن کافیست همراه ما باشید، با پخت برنج در پلوپز چند کاره کاخلر

طرز تهیه برنج با پلوپز چند کاره کاخلر

  1. یک ساعت قبل از پخت، برنج را با کمی نمک در آب خیس کنید.
  2. بعد از گذشت یک ساعت از خیس کردن برنج، آب آن را خالی کرده و برنج را داخل دیگ پلوپز می ریزیم.
  3. نمک و روغن و آب را به مقدار کافی درون دیگ پلوپز بریزید.

به طور مثال: (برای 2 پیمانه برنج 4 پیمانه آب کافی‌ است)

  1. پلوپز را به برق متصل کنید و برای انتخاب برنامه پخت برنج، با لمس دکمه menu و با استفاده از کلید های جهت دار روی پنل کنترل دیجیتال برنامه پخت برنج (Rice) را انتخاب کنید.

(دما و زمان برای پخت در این دستگاه، به صورت پیشفرض تنظیم شده است. برای تغییر هر کدام از گزینه ها بجز پخت سریع، برنج و حبوبات می توانید؛ با انتخاب نوع غذا و تنظیم دکمه Timer دما و زمان مورد نظر را انتخاب کنید.)

  1. برنج را چند بار هم بزنید و سعی کنید برای هم زدن برنج در دیگ پلوپز، از قاشق چوبی یا قاشق مخصوص پلوپز استفاده کنید.
  2. بعد از انتخاب گزینه برنج، با زدن دکمه start پخت شروع می شود.
  3. بعد از مدت زمان 25 دقیقه پلوی شما آماده خواهد شد.
  4. در صورت پخت برنج به صورت آبکش، در هنگام آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید؛ زیرا که باعث شوک به برنج و جلوگیری از ادامه قد کشیدن برنج خواهد شد.

در این دستگاه، عملیات گرم نگه داشتن غذا، بعد از عملیات پخت به صورت پیشفرض فعال است.
این جدول، به شما کمک خواهد کرد تا یک پلو یک دست و سفید تهیه کنید.

مقدار آب به ازای هر پیمانه برنجنوع برنج
1 و 1/4 پیمانهبرنج نیم دانه
1 و 1/2 پیمانهبرنج ایرانی دانه متوسط
1 و 3/4 پیمانهبرنج دانه بلند ایرانی
2 و 1/4 پیمانهبرنج قهوه‌ای

نکات مهم :

  1. به دلیل این که زمان پخت در هر نوع از برنج تفاوت دارد، زمان خیس کردن آن در آب نیز متفاوت خواهد بود. برنج‌هایی که مدت زمان پخت آن کمتر است، نیاز به خیس خوردن کمتری دارد.

به طور مثال: برنج نیم دانه باید به مدت 15 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. برای برنج ایرانی دانه بلند، باید حداقل به مدت یک ساعت برنج خیس بخورد.

  1. برای هر پیمانه برنج، به مقدار 2 پیمانه آب اضافه کنید. درزمان پخت در صورتی که آب برنج بخار شده باشد و برنج شما هنوز به پخت مورد نظر نرسیده باشد، مقدار کمی آب به دیگ پخت اضافه کنید.
  2. اگر برنج شما شفته شده است، به این معنی است که مقدار آب بیشتری برای پخت درون دیگ پلوپز ریخته‌ شده است؛ سعی کنید برای دفعات بعد این مقدار را کاهش دهید.
  3. اگر می‌خواهید برنج شما عطر خود را رها کند، یک حبه قند در زمان پخت به برنج اضافه کنید.

دلیل سوختن برنج در پلوپز
یکی از دلایل سوختن برنج در داخل پلوپز کافی نبودن مقدار آب در دستگاه است. همیشه میزان آب در دستگاه را متناسب با مقدار و حتی نوع برنج استفاده شده بسنجید.
از دیگر دلایل سوختن برنج در پلوپز مشکل در برد اصلی پلوپز است که برای حل مشکل و یا تعویض آن باید به مرکز خدمات برند پلوپز خود مراجعه فرمایید.
در برخی از موارد دلیل سوختن برنج می تواند تنظیم نبودن و یا مشکل در ترموستات پلوپز شما باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

یک × 3 =

keyboard_arrow_up