خردکن 8کاره کاخلر،دستیار آشپزخانه

نخستین دستگاه خردکن صنعتی

در سال 1973 مهندس کارل سانتهایمر اولین دستگاه خردکن صنعتی را در کشور فرانسه تولید کرد.
پس از چند سال از تولید اولین خردکن اهمیت و کارایی این دستگاه مورد توجه عموم مردم قرار گرفت و سبب تحولی عظیم در آشپزخانه های سرتاسر جهان شد.

 کاربرد های خردکن برقی چند کاره

خردکن برقی در آشپزخانه کاربرد های زیادی از قبیل خردکردن و مخلوط کردن مواد غذایی مانند:انواع گوشت،مرغ،سبزیجات،حبوبات و مغزیجات، یخ و تهیه انواع اسموتی و … را دارد.
یک از پرتکرار ترین سوال ها در مورد خرد کن این است که آیا خردکن می تواند گوشت ها را له و چرخ کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله یکی از کاربرد های خرد کن تکه کردن گوشت در اندازه های دلخواه است؛به وسیله خردکن خواهید توانست گوشت را در اندازه های مناسب خرد و یا له کنید.
از دیگر کاربرد های دستگاه خردکن برقی،تهیه انواع سس ها و سالاد ها است. به وسیله خردکن برقی می توانید انواع مواد و سبزیجات مانند گوجه،خیار،هویچ و ….را خرد و یا مخلوط کنید.
به وسیله خردکن برقی خواهید توانست،برای تهیه خمیر شیرینی و کیک نیز استفاده کنید.

نکات مهم در خرید خردکن

هر چه تعداد تیغه ها در خردکن بیشتر باشد کارایی و عملکرد بیشتری نسبت به خرد کردن مواد دارد.مورد مهم دیگر جنس تیغه ها است؛جنس تیغه باید از استیل ضد زنگ باشد.
یک خرد کن مطلوب باید به راحتی قابل شست وشو باشد؛یعنی به راحتی قطعات جدا شده و به آسانی قابل شست و شو باشد.
به طور کلی خردکنی که دارای چند عملکرد باشد از نظر اقتصادی به صرفه تر و از نظر عملکرد کاراتر است پس به دنبال خردکن چند کاره باشید.
نکته بسیار مهم دیگر در مورد خرید خردکن خدمات پس از فروش و گارانتی محصول است تا در صورت بروز هر مشکلی از خدمات پس از فروش آن محصول استفاده کنید و یا تهیه قطعات دستگاه به راحتی امکان پذیر باشد.

خردکن های چند کاره دارای چه امکاناتی هستند؟

در خرد کن های چند کاره شما امکان استفاده های متعدد به وسیله ابزار های مختلفی که روی دستگاه نصب می شود را دارا می باشید.
به طور مثال: علاوه بر تیغه خردکن این دستگاه ها دارای ابزار ، کشک ساب، همزن ، سیر پوست کن نیز می باشند.

مزیت های استفاده از خردکن
خردکن چند کاره،در اکثر موارد جای چاقو در آشپزخانه شما می گیرد.
خردکن چند کاره،کاربردهای فراوانی از قبیل خرد کردن انواع سبزیجات،حبوبات،گوشت ،پوست کردن سیر،سابیدن کشک، هم زدن مواد برای پخت کیک و .. را دارد.
به وسیله خردکردن مواد توسط این دستگاه می توانید انواع سس،سالاد و تهیه ترشی را نیز تهیه نمایید.
خردکن چند کاره تونایی آسیاب کردن و خردکردن انواع مغزیجات و حتی آسیاب کردن قهوه را نیز دارد.
این وسیله با جاگیری کم،اما کارایی بالایی که دارد می تواند برای آشپزخانه های کوچک نیز مناسب باشد.
برای خردکردن مواد در این دستگاه نیازی به حجم بالای مواد غذایی برای شروع به کار و خرد کردن نیست و شما می توانید مقدار کمی از مواد را نیز با این دستگاه خرد کنید.

نکات مهم بعد از هر بار استفاده از خردکن

لوازم برقی که با انواع مواد خوراکی مرتبط هستند،باید پس از هر بار استفاده به طور کامل تمیز شده،تا باقی مانده مواد خوراکی بین قطعات دستگاه نمانده باشد.
تمیز نشدن کامل قطعات خردکن می تواند منجر به ایجاد آلودگی در دستگاه و انتقال آلودگی به مواد استفاده شده در استفاده مجدد از دستگاه شود.
برای تمیز کردن بدنه موتور دستگاه،از یک دستمال نم دار استفاده کنید؛به صورتی که سیم برق در معرض رطوبت و آب قرار نگیرد.
توجه داشته باشید،موتور و بدنه موتور خردکن از هر جنسی که تولید شده باشند قابل شست وشو نیستند.
تیغه های دستگاه های خردکن ساخته شده از جنس استیل ضد زنگ هستند؛اما بعد از شستن تیغه ها را کاملا خشک کنید زیرا به مرور زمان باعث آسیب به تیغه خواهد شد.
توجه داشته باشید،قبل از جداکردن قطعات برای شست وشو دستگاه را حتما از برق جدا کنید.
تیغه های دستگاه خردکن بسیار تیز هستند؛هرگز تیغه ها را به صورت مستقیم لمس نکنید.

باید ها و نباید ها در استفاده از خردکن

رعایت باید ها و نباید ها در استفاده از دستگاه خردکن باعث افزایش عمر مفید دستگاه همچنین جلوگیری از خسارت به خردکن خواهد شد.
مواد خوراکی را هرگز به طول کامل داخل دستگاه نریزید؛زیرا باعث فشار زیاد به تیغه و موتور خردکن می شود. همیشه مواد را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و سپس درون خرد کن بریزید.
به هیچ عنوان دستگاه را با مواد خوراکی پر نکنید،این کار مانع حرکت مواد درون دستگاه شده و به تیغه و مخصوصا موتور دستگاه فشار زیادی را وارد خواهد کرد.
شما فقط مجاز هستید تا مایعات را در حین انجام کار و چرخش تیغه خردکن به دستگاه اضافه کنید.
درصورتی که پارچ خردکن را پس از شست وشو به طور کامل خشک نکنید،این کار باعث به وجود آمدن بوی ناطبوعی در دستگاه می شود.
در صورتی که سیم خردکن فرسوده و یا آسیب دیده است،فورا برای تعمیر و یا تعویض سیم اقدام کنید.
برای تمیز کردن دستگاه حتما مطمئن شوید که خردکن به برق متصل نباشد.

استفاده از خردکن چند کاره بجای آسیاب!

در برخی از مدل های خردکن چند کاره به دلیل کیفیت بالای دستگاه و قدرت زیاد موتور باعث می شود که دیگر نیازی به آسیاب نداشته باشید.
به وسیله این خردکن شما می توانید یخ ،دانه هل و دارچین،حبوبات پخته، انواع مغزیجات و دانه های قهوه را نیز خرد و آسیاب کنید

تهیه انواع اسموتی با خردکن چند کاره کاخلر

تهیه اسموتی موز و توت فرنگی به وسیله خردکن

این اسموتی از پر طرفدار ترین نوشیدنی ها برای کودکان و ورزشکاران است .
مقداری توت فرنگی،یک عدد موز و یک دوم لیوان شیر را داخل پارچ مخلوط کن بریزید و کاملا میکس کنید.
قبل از ریختن میوه ها در خردکن می توانید آن ها را در فریزر قرا دهید تا یخ بزنند و یا مقداری یخ و شکر به میزان دلخواه به پارچ خرد کن اضافه کنید.
با خردکن شما می توانید انواع اسموتی های:موز، بلوبری، انبه و … را با ترکیب شیر، دارچین،شکر و… به راحتی آماده کرده و از نوشیدن آن لذت ببرید.

طرز تهیه اسموتی هویچ،زنجبیل،گریپ فروت و سیب با خردکن

برای تهیه این نوشیدنی مقوی ابتدا آب هویچ و گریپ فروت را گرفته و کنار بگذارید.سپس سیب ها و زنجبیل را به وسیله خردکن کاملا خرد کنیدو آب هویچ و آب گریپ فروت را به همراه مقداری عسل به پارچ خردکن اضافه کنید.

طرز تهیه اسموتی انبه و توت فرنگی با خردکن

ابتدا میوه های توت فرنگی ، انبه و موز،را به مدت چند ساعت در فریزر قرار دهید تا مقداری یخ بزنند. سپس میوه ها را به همراه عسل و مقداری آب لیمو داخل پارچ خردکن بریزید و کاملا با یکدیگر ترکیب کنید.

طرز تهیه اسموتی لیمو و اسفناج

برای تهیه این اسموتی به برگ چغندر،کلم پیچ،اسفناج و لیمو نیاز دارید.پس از شستن سبزیجات صبر کنید تا کمی خشک شوند؛ سپس سبزیجات را به پارچ اضافه کرده و لیمو را به خردکن اضافه کنید.(برای طعم بهتر اسموتی می توانید یک قاشق عسل و کمی بستنی به مواد اضافه کنید.)

طرز تهیه اسموتی طالبی و بستنی با خردکن

این اسموتی با ترکیب طالبی،بستنی،نعنا و عسل بدست می آید.برای برای تهیه این نوشیدنی طالبی را چند ساعت داخل فریزر قرا دهید و سپس تکه تکه کرده و درون پارچ حردکن بریزید.سپس بستنی ، نعنا و یک قاشق عسل را به آن اضافه کنید و کاملا با هم میکس کنید.(میزان عسل بخاطر شیرین بودن بستنی به صورت اختیاری است.)

طرز تهیه اسموتی انار با خردکن

آب انار،بستنی وانیلی، یخ ،گلاب و عسل را درون محفظه خردکن بریزید. کاملا ترکیب کنید.(می توانید بجای بستنی از خامه صبحانه و کمی وانیل استفاده کنید.

طرز تهیه اسموتی موز و قهوه

مواد لازم برای تهیه اسموتی موز و قهوه به شرح زیر است:

موز یخ زده 1 عدد
خرما 2 عدد
قهوه دم کرده نصف فنجان
بادام هندی یک چهارم فنجان
جو دوسر سه قاشق غذاخوری
پودر کاکائو یک قاشق غذا خوری
پودر هل نوک قاشق چای خوری
عسل به مقدار لازم
یخ نصف فنجان

 

برای تهیه این اسموتی شب قبل جو دوسر را خیس کنید.هسته خرما را در بیاورید و به قهوه اجازه دهید تا خنک شود.
سپس تمامی مواد را در داخل خردکن بریزید و کاملا با یکدیگر ترکیب کنید.

طرز تهیه اسموتی سیب و دارچین

این اسموتی یک نوع نوشیدنی چربی سوز است که می توانید به دلخواه طعم های جدیدی را به آن اضافه کنید. به طور مثال شیر ،موز و عسل
برای تهیه این اسموتی سیب را خرد کرده و در فریزر قرار دهید سپس به همراه شیر ،عسل ، موز و پودر دارچین در پارچ خردکن ریخته و کاملا مخلوط کنید.

طرز تهیه اسموتی شیر،موز و انبه با خردکن

برای تهیه این اسموتی پوست انبه و موز را گرفته و به قطعه های کوچکتر تقسیم کرده و سپس در داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزنید. پس از یخ زدن مواد را به همراه مقداری عسل و مقدار بسیار کمی وانیل در خردکن چند کاره بریزید و کاملا با یکدیگر ترکیب کنید.

طرز تهیه معجون خانگی با خردکن چند کاره

مواد لازم برای تهیه معجون در خانه

عبارت است از: شیر،بستنی وانیلی،فندق،مغز گردو،عسل،خرما،موز،یخ،کنجد بو داده شده،پودر دارچین،مغز بادام ،پودر کاکائو و خامه صبحانه
برای تهیه این معجون در ابتدا خرما ها را به مدت چند دقیقه در آب گرم بگذارید تا پوست خرما به راحتی جدا شود سپس هسته خرما را نیز از آن خارج کنید و خرما را به همراه باقی مواد تشکیل دهنده  یاد شده در بالا در داخل پارچ خردکن بریزید تا به طور کامل با یکدیگر ترکیب شوند.

تهیه انواع سس با خردکن 8کاره کاخلر

طرز تهیه سس موجو قرمز اسپانیا با خردکن

موجو قرمز نام سسی خوش طعم مربوط به کشور اسپانیا است که طرفداران زیادی در جزایر قناری دارد.
برای تهیه این سس باید روغن زیتون،سرکه،نمک دریا،سیر،فلفل قرمز،زیره سبز و پاپریکا را داخل پارچ خرد کن بریزید و کاملا با یکدیگر میکس کنید.
از این سس می توانید در کنار سیب زمینی سرخ کرده،گوشت و یا ماهی استفاده کنید.

طرز تهیه سس سالسا با خردکن چند کاره

سس سالسا سسی است با طعم تند که دارای اصالت اسپانیایی است.سالسا به چاشنی هایی گفته می شود که می توان آن ها را با غذا و یا پیش غذا های مختلف استفاده کرد.
معروف ترین این سس ها سالسا با گوجه فرنگی است.از این سس می توانید در کنار انواع فست فود ها ، سالاد و چیپس و سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه سس سالسا

گوجه فرنگی کبابی شده 450 گرم
سیر یک حبه
پیاز سفید یک متوسط
گشنیز تازه به مقدار لازم
فلفل هالوپینو یا فلفل سبز تند نصف یک عد  بدون دانه
آب لیمو ترش بیشتر از یک قاشق غذا خوری
نمک دریا یک قاشق چای خوری

طرز تهیه سس سالسا
در مرحله اول گوجه فرنگی ها را کبابی کنید پس از آن پوست آن ها را بگیرید.
سیر،گوجه کباب شده،پیاز،گشنیز تازه،فلفل هالوپینو،آب لیمو ترش و نمک را به پارچ خردکن اضافه کرده و کاملا با یکدیگر ترکیب کنید.
این سس در یک ظرف بسته به مدت ده روز قابل نگهداری و استفاده می باشد.

طرز تهیه سس تار تار با خردکن چند کاره

مواد لازم برای تهیه سس تارتار

 

سس مایونز یک لیوان
سس گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری (دلخواه)
خیارشور 6 عدد
آب لیمو ترش 1 قاشق غذا خوری
جعفری و شوید به مقدار لازم
شکر یک قاشق چای خوری
پیاز یا پیازچه به مقدار لازم
فلفل قرمز یا سیاه 4/1 قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم

برای تهیه سس تارتار کافی است تا مواد فوق را در پارچ خردکن چند کاره بریزید و مواد را به طور کامل با یکدیگر مخلوط کنید.
سس تارتار را می توانید در کنار غذا های دریایی مانند ماهی و میگو و یا در کنار شنیسل،مرغ سوخاری،انواع ناگت و … مصرف کنید.

تهیه انواع کوبیده با خردکن 8 کاره کاخلر

طرز تهیه کوبیده مرغ با خردکن چند کاره

مواد لازم برای تهیه کوبیده مرغ

سینه مرغ بدون استخوان و پوست 500 گرم
پیاز 1عدد بزرگ
زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوری
دنبه 100 گرم
یخ 200 گرم
نمک،فلفل سیاه و زرد چوبه هر کدام یک قاشق چایخوری

 
برای شروع سینه مرغ را در تکه های کوچکتر خرد کنید و سپس به همراه پیاز،دنبه،زعفران دم کرده،نمک،فلفل سیاه و زرد چوبه را در محفظه خردکن بریزید و تا زمانی که مواد به صورت یکدست و منسجم درآید به خرد کردن آن ادامه دهید.
در پایان یخ را به مواد اضافه کنید و به خرد کردن ادامه دهید تا یخ کاملا ذوب شده و مواد حالت چسبنده پیدا کنند.
برای چسبندگی بیشتر مواد کوبیده مقداری آرد نخودچی یا پودر سوخاری به مخلوط اضافه کنید.
این کوبیده را می توانید هم به صورت کباب های به سیخ زده و هم سرخ شده در روغن استفاده کنید.

تهیه انواع شامی و کتلت با خردکن 8 کاره کاخلر

طرز تهیه کتلت میگو با خردکن چند کاره
این شکل از طبخ میگو می تواند برای افرادی که علاقه ای به خوردن میگو ندارند مناسب باشد.
با این روش می توانید به راحتی در خانه غذایی با خواص غذایی زیاد تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کتلت میگو

میگو پاک شده 450 گرم
پودر سوخاری نصف پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
سیب زمینی 3 عدد
آرد سفید به مقدار لازم
پیاز 1 عدد
سیر 2حبه
شنبلیله و ترخون 1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه،ادویه کاری،زردچوبه،فلفل قرمز به مقدار لازم

برای از بین بردن بوی زهم میگو ها در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا به مدت 5 دقیقه در آب بجوشد.
سپس سیب زمین ها را آب پز کرده و میگو ها را پس از آبکش کردن داخل پارچ خرد کن بریزید.
تا کاملا یکدست شوند سپس سیر و سیب زمین را به خرد کن اضافه کنید تا به همراه میگو ها کاملا ترکیب شوند.پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید تا کتلت ها وا نرود.سبزی ها،تخم مرغ،پیاز و ادویه ها را به مواد اضافه کرده و کاملا میکس میکنیم. برای انسجام بیشتر مواد می توانید از آرد سفید و یا آرد نخودچی استفاده کنید.
می توانید این کتلت را هم به صورت سوخاری و هم بدون سوخاری در روغن سرخ کرده و سپس سرو کنید.
توجه داشته باشید که،برای مغز پخت شدن کتلت باید آن را با حرارت ملایم سرخ کنید.

طرز تهیه شامی پوک یا شامی لپه با خردکن چند کاره

مواد لازم برای تهیه شامی پوک با خردکن 8 کاره

لپه 1 فنجان (قبل از پخت چند ساعت خیس کنید)
گوشت چرخ کرده 1 کیلو
تخم مرغ 1عدد
سیب زمینی 1عدد بزرگ
پیاز 1عدد بزرگ
زردچوبه و ادویه های لازم به مقدار کافی و اختیاری
بکینگ پودر یک پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار لازم
پودر سوخاری به مقدار لازم

طرز تهیه شامی پوک در خانه با خردکن چند کاره

لپه را پس از خیساندن به مدت نیم ساعت و همچنین سیب زمینی را به صورت کامل بپزید.
پیاز و گوشت را درون محفظه خردکن بریزید و مواد را کاملا خرد و ترکیب کنید.پس از سرد شدن سیب زمینی و لپه را به مواد داخل پارچ خردکن اضافه کرده و مجددا مخلوط نمایید.
سپس ادویه های لازم ،فلفل،نمک،زرد چوبه،زعفران وبکینگ پودر و همچنین تخم مرغ را به مخلوط اضافه کرده و کاملا ترکیب کنید.
روغن را در تابه کاملا داغ کنید و مواد شامی را به شکل توپی در کف دست درست کرده و سپس آن را کمی صاف کنید تا به شکل دایره ای درآید.(استفاده از پودر سوخاری اختیاری است؛شما می توانید بعد از توپی شکل کردن مواد آن را به پودر سوخاری آغشته کرده و سپس صاف کنید یا این که بدون پودر سوخاری در روغن سرخ کنید.) می توانید این غذای لذیذ را در کنار چاشنی های مختلف مانند انواع سس و ترشی نوش جان کنید.

طرز تهیه شامی کباب با خردکن چند کاره

مواد لازم برای تهیه شامی کباب

سیب زمینی متوسط 4 عدد
پیاز متوسط 3عدد
گوشت 350 گرم
تخم مرغ 1عدد
نمک،فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
زردچوبه 1قاشق چای خوری
پودر زنجبیل نصف قاشق چای خوری
ادویه کاری به مقدار لازم

 
برای تهیه این شامی ابتدا سیب زمینی را پوست بگیرید و سپس به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و داخل محفظه خردکن بریزید و کاملا خردکنید.
سپس پیاز را رنده کرده و با فشار دست آب اضافی آن را می گیریم پیاز و گوشت را به همراه تخم مرغ به سیب زمینی ها را به همراه ادویه های لازم،نمک،فلفل سیاه و قرمز،زردچوبه،پودر زنجبیل و ادویه کاری در داخل خرد کن اضافه کرده و کاملا مخلوط نمایید.(توجه:در صورت زیاد بودن حجم مواد مورد استفاده موادی مانند گوشت و سیب زمینی به همراه تخم مرغ و ادویه ها را به صورت جدا در مخلوط کن خرد کرده و سپس آن را به ظرفی دیگر انتقال دهید و در آن ظرف مواد را ورز دهید تا به طور کامل ترکیب شوند)
پس از یک دست شدن مواد آن را به ظرف دیگری انتقال داده و یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
سپس مواد را به صورت دایره و تخت در کف دست شکل داده و در روغن سرخ کنید.کباب شامی شما آماده است؛نوش جان.

طرز تهیه ترشی لیته با خردکن چند کاره

تهیه ترشی در واقع فرآیند حفظ مواد غذایی با تخمیر بی هوازی در آب نمک یا سرکه است.
این فرآیند می تواند محصولات فاسد شدنی را برای ماه ها حفط کند.
سرکه به دلیل (PH) پایینی که دارد باعث عدم رشد باکتری ها شده و از فساد مواد غذایی جلوگیری می کند.
ترشی لیته از انواع ترشی های لذیلی است که در میان ایرانیان طرفداران زیای دارد.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته در خانه با خردکن چند کاره

 

بادمجان 500 گرم
سبزی ترشی (ترخون و…) 300 گرم
هویچ 2 عدد
سیر 3 حبه
فلفل دلمه ای 2 عدد
کلم سفید 4/1 کلم متوسط
سرکه 500 گرم
نمک و زرد چوبه و ادویه های دلخواه به مقدار لازم

ابتدا بادمجان ها را شسته و در روی اجاق یا در داخل فر کبابی می کنیم.
سپس سیر ها را به همراه بادمجان های کبابی شده داخل پارچ خردکن چند کاره بریزید و به طور کامل پوره کنید.
سبزی های ترشی شامل پونه،مرزه،ترخون،گشنیز و جعفری را آماده می کنیم و برای خشک شدن کامل آن سبزی ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
در این مرحله هویچ ها وفلفل دلمه ای ها را به صورت نگینی خرد کنید.
کلم سفید را نیز به مقدار تعیین شده شسته و داخل خردکن چند کاره بریزید و سپس مواد خرد شده را داخل کاسه ای ریخته و با هویچ و فلفل دلمه ای و بادمجان پوره شده ترکیب کنید.
( درصورت تمایل می توانید هویچ و فلفل دلمه ای را نیز مانند بادمجان و کلم در داخل خردکن چند کاره به صورت کامل میکس کنید تا مواد یک دستی داشته باشید.)سبزی ها را نیز داخل خرد کن بریزید و به همراه نمک و ادویه ها خرد کنید.
حال ظرف شیشه ای که مواد ترشی را در آن می ریزید را به طور کامل با دستمال خشک کنید.
مواد ترشی را داخل ظرف بریزید و یک بند انگشت روی شیشه را خالی بگذارید.
در این مرحله سرکه را به حدی اضافه کنید تا یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی را بپوشاند.
به مدت یک هفته شیشه های ترشی را در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده شود.

Tags: آسیاب, آموزش, اسموتی, چرخ گوشت, خردکن, خردکن 7 کاره, خردکن 8 کاره, خردکن برقی, خردکن چندکاره, خردکن8کاره کاخلر, سس, طرز تهیه, طرز تهیه ترشی, گوشت, مخلوط کن, مرغ

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
Translate »